Now Reading:
Na Županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda” u Čakovcu mladi pokazali koliko vole knjigu
Full Article 1 minutes read

Na Županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda” u Čakovcu mladi pokazali koliko vole knjigu

Danas je u II. osnovnoj školi Čakovec, u organizaciji Knjižničarskog društva Međimurske županije, održano županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda, za učenike osnovnih i srednjih škola, na kojem je postignuća predstavio novi naraštaj ljubitelja knjige.

Riječ je o nacionalnom projektu koji vrednuje i potiče kreativnost te ih približava elementarnom vrelu svih znanja – knjizi.

Natjecanje u II. OŠ Čakovec organizirali su članovi Knjižničarskog društva Međimurske županije i Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara, a sudjelovali su učenici iz 16 osnovnih škola te tri srednje. U kategoriji Kreativni uradak ogledali su se učenici iz osam osnovnih škola.

Popularizacija čitanja tijekom odrastanja, u naše je vrijeme osobit izazov prosvjetnim djelatnicima i knjižničarima jer mnoštvo internetskih sadržaja kojima su djeca okrenuta traži mudar pristup i pronalaženje novih motivacijskih alata.

Županijskoj razini natjecanja prisustvovale su i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah te poželjele mladima pregršt dobrih knjiga i znanja koji će im olakšati put u svijet odraslih i osnažiti ih za izazove.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
01.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.