Now Reading:
Jubilarni 15. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra počinje večeras predstavom “Babinjak” – ove godine organizatori očekuju čak 20 tisuća posjetitelja
Full Article 2 minutes read

Jubilarni 15. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra počinje večeras predstavom “Babinjak” – ove godine organizatori očekuju čak 20 tisuća posjetitelja

Predstavom „Babinjak” redatelja Ljubomira Kerekeša kojem je to 15 autorski tekst i 18 kazališna režija, u varaždinskom HNK večeras počinje jubilarni 15. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra koji ovoga puta donosi rekordnih 77 predstava u čak šest županija.

Kako je rekao umjetnički voditelj Kerekesh Teatra, Jan Kerekeš, ove su godine u program Festivala odlučili uključiti komedije koje mogu gostovati u prostorima od društvenog doma, do kino dvorana, a programi u Varaždinu i dalje su natjecateljskog karaktera. Publika je, naime, ta koja svojim reakcijama odabire najsmješniju predstavu koja će dobiti nagradu „Najjači smehek”, a publika će odabrati i najbolju karikaturu s 8. međunarodne izložbe karikatura „Olimpijada smijeha” postavljene u foajeu HNK.

Gostujuća kazališta dolaze s predstavama koje još nisu izvedene u Varaždinu, a tu su Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom „Traži se novi suprug”, Kazalište Komedija i predstava „Zagrepčanke i statičar”, dok Teatar Exit i Ludens teatar u koprodukciji dolaze s velikom predstavom „Testosteron”. Na festivalu će sudjelovati i Histrioni te B GLAD Produkcija.

Na 15. izdanju festivala tri predstave Kerekesh Teatra imat će svoje jubilarne izvedbe: predstava „Ja, trudnica” imat će 100., „Ljubaf” 150. te predstava „Skupština” svoju 300. izvedbu.

U Tjedan smijeha uključili su i one najmlađe, pa tako za prijepodnevni dječji program imaju 12 predstava za vrtiće, osnovne i srednje škole čiji termini su popunjeni u rekordnom roku, do posljednjeg mjesta.

Prema riječima Jana Kerekeša, ove godine najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj imat će rekordnih 77 predstava, stoga i ne čudi što očekuje da će predstave do 10. ožujka pogledati 20 tisuća ljudi.

a.kučić/sjever.hr
01.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.