Now Reading:
Tunel Grič na tri dana postaje centar vina, hrane i dobre zabave, stiže ZAGREB UNDERGROUND!
Full Article 3 minutes read

Tunel Grič na tri dana postaje centar vina, hrane i dobre zabave, stiže ZAGREB UNDERGROUND!

Prvi gastro-enološki festival pod zemljom u Zagrebu bit će otvoren od 12. do 14. travnja 2024. gdje će na 3000 m2 tunel Grič postati najveći vinski podrum u Hrvatskoj.

Zagreb će u travnju postati prvi grad u Hrvatskoj u kojem će se održati Wine & Walk festival Zagreb Underground i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79 godina. Radi se o tunelu Grič dugom 350 metara i otvorenom za javnost 2016. godine, a u kojem se održavaju povremene manifestacije poput Polarnog sna za vrijeme Adventa. Ipak ovakve gastro-enološke manifestacije, s degustacijama vina i delicija najboljih hrvatskih proizvođača, još u njemu nije bilo.

Idejna začetnica Zagreb Undergrounda je mlada poduzetnica Paula Kovačić, koja je obilazeći i radeći po svijetu, vidjela slična iskustva pa se na nagovor obitelji odlučila vratiti u Hrvatsku i pokrenuti svoj posao.

– Svugdje je lijepo ali doma je najljepše pa sam se vratila jer vidim ovdje svoju budućnost. Volim putovanja, biti kreativna i maštati pa sam prvo pokrenula portal Adria.fun, a zatim je kao nadogradnja nastala ideja i o vlastitom originalnom brandu tematskih festivala kojeg sam nazvala Underground Adria. U sklopu toga organiziram i moj prvijenac u tunelu Grič – uzbuđeno i iskreno rekla je simpatična Paula pokazujući nam fotografije sa slične priredbe koja se održava već 15 godina u nedalekom Kranju u Sloveniji.

Prvi Zagreb Underground posvećen je hrvatskim vinskim regijama te će tunel Grič tako i biti uređen vizualno i svjetlosno, a kroz njega će se posjetitelji kretati isključivo jednosmjerno od Mesničke prema Radićevoj ulici.

 – Svi ste pozvani! Imamo već potvrđen dolazak najboljih vinara iz Slavonije, Bregovite Hrvatske, Istre i Primorja te Dalmacije i Hercegovine, a ostalo je još slobodno tek nekoliko štandova pa pozivam sve zainteresirane da nam se jave dok još ima mjesta- rekla je Paula sa smiješkom na licu dok naglašava da će se Zagreb Underground održati od petka 12. do nedjelje 14. travnja u vremenu od 15 do 22 sata.

Zanimljivo je da će se u tunel Grič ulaziti samo s kupljenim ulaznicama isključivo na točno vrijeme kako bi se izbjegla gužva.

– Da, to je novost koja će svima osigurati ugodnu atmosferu. Ulaznice se od danas prodaju online preko sustava Eventim te na njihovim prodajnim mjestima i to u ograničenoj količini, jer želimo da svi imaju pun komfor dok se opušteno zabavljaju prolazeći pored štandova na kojima ih očekuje ponuda i degustacije više od 200 hrvatskih vina te ukusne gastronomske delicije hrvatskih OPG-ova – istaknula je Paula.

Bit će tu i drugih popratnih događanja, poput izložbe vinarstva budućnosti na način kako je vidi umjetna inteligencija, zabavni selfie kutak, nagradne igre i pokoje iznenađenja, a na središnjem trgu najvećeg vinskog podruma u Hrvatskoj u tunelu Grič i pozornica na kojoj će nastupati glazbenici i zabavljači.

U cijenu ulaznice, osim degustacija vina i delicija te porcije zabave, uključena je i originalna Zagreb Underground vinska čaša, a dio prihoda od ulaznica izdvojit će se i u humanitarne svrhe.

-Tako će svima ostati i lijepa uspomena na ovaj prvi podzemni gastro-enološki festival, za koji se nadam da će postati tradicionalan, ne samo u Zagrebu već i u nekim drugim gradovima u Hrvatskoza kraj je istaknula novopečena poduzetnica.

foto: Adria.fun

sjever.hr 01.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.