Now Reading:
Gradonačelnica Cividini obišla radove na DV “Cipelica“, vrijedne gotovo milijun eura: Dograđuje se prostor za dvije skupine, rehabilitatora i dvoranu s različitim sadržajima
Full Article 4 minutes read

Gradonačelnica Cividini obišla radove na DV “Cipelica“, vrijedne gotovo milijun eura: Dograđuje se prostor za dvije skupine, rehabilitatora i dvoranu s različitim sadržajima

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini sa suradnicima je obišla radove na dogradnji Dječjeg vrtića “Cipelica” u Čakovcu. 

Sama investicija vrijedna je nešto manje od milijun eura. Vrtić je prijavljen na Nacionalni program oporavka i otpornosti i ostvareno je 380 tisuća eura sredstava za njegovu dogradnju, dok će ostala sredstva ići iz proračuna Grada Čakovca.

Gradonačelnica Ljerka Cividini rekla je kako je ovo jedan od vrtića koji će se realizirati u 2024. i 2025. godini.

– S obzirom, da na žalost sva djeca s područja grada Čakovca nemaju mjesta u svim našim javnim i privatnim vrtićima, Grad Čakovec se odlučio za ove investicije, tako da svi roditelji naših mališana imaju podjednake uvjete smještaja djece u jasličkim ili vrtićkim kapacitetima – istaknula je gradonačelnica Cividini i dodala kako Dječji vrtić “Cipelica“ može dograditi prostor  za dvije nove skupine, prostor za rehabilitatora i dvoranu koja bi imala različite sadržaje za mališane.

Također će se na istom principu, dizanjem na kat dograđivati Dječji vrtić “Cvrčak“, za koji je donesena odluka o odabiru izvođača i slijedi potpisivanje  ugovora, dok je pri kraju ishođenje građevinske dozvole za novi dječji vrtić na jugu. Mislim da Grad kao osnivač ovih ustanova još uvijek prema zakonu ima obvezu osigurati mjesto za svu djecu s područja grada Čakovca i vjerujem da će dogradnjom ova tri objekta to biti i ispunjeno – napomenula je Cividini.

Gradonačelnica je pohvalila i izvođače radova i kazala, ako ovako nastave da će radovi biti  završeni i prije roka. Nadograđeni dio bi trebao biti otvoren s novom pedagoškom godinom.

U ovome trenutku ne odlučujemo hoće li jaslička ili vrtićka djeca biti smještena u novom prostoru jer nakon upisnih kvota i upisa će se definirati koji prostori će biti namijenjeni kojim mališanima. S obzirom na to da je ovo prizemni dio i ima otvor i na igralište i na terasu, mislim da nema razloga da bude ili za jednu ili drugu dječju dob – prokomentirala je gradonačelnica te se osvrnula na to kako bi voljeli da naših mališana ima što više. 

– Da imamo nove mlade obitelji i ljude koji žele ostati u samom gradu, a duh grada raste s novim obiteljima i s mališanima, u ovom trenutku prema brojevima s kojima raspolažemo, kapaciteti će biti dostatni – zaključila je Cividini.

Zamjenica ravnateljice vrtića Eleonora Glavina kazala je kako će prostor za nove dvije grupe, za grad Čakovec značiti veliku stvar, jer su sad u mogućnosti smjestiti svu djecu s područja grada Čakovca u vrtićke i jasličke programe. 

Imamo 535 djece u 29 skupina, u sedam objekata, na nekih 10 kilometara razdaljine. Ovdje dobivamo 550 dodatnih kvadrata. Imamo devet skupina isto kao i u objektu “Vjeverica“, gdje smo unatrag tri godine otvorili još jednu skupinu. U posljednje tri godine dobili smo još dva nova objekta i tu se vidi koliko se Grad trudi, da zadovolji sve potrebe građana – naglasila je Glavina i dodala kako će morati biti i novog zapošljavanja i to ne samo stručnog kadra, nego i spremačica, te kuharica. 

Kao vrtić nude odgojno-obrazovni program, redovni program, obogaćene sadržaje, rad s darovitom djecom, rad s predškolcima i romskom nacionalnom manjinom.

Zamjenica ravnateljice pojasnila je kako su verificirani i neki novi posebni programi učenja stranih jezika, stem program i sportski program. Osvrnula se i na liste čekanja koje postoje, ali neki roditelji radije potraže drugo rješenje, dok se ne oslobodi vrtić koji je njima najbliži.

 – Oni koji imaju neke druge mogućnosti onda pričekaju i ovdje upišu dijete. Trudimo se, stalno pratimo situaciju i ako bude koji ispis, već raspisujemo natječaj za upise. Cilj nam je da uključimo što više djece – rekla je zamjenica ravnateljice DV “Cipelica.“

i.belošević/sjever.hr 01.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.