Now Reading:
Brončane streličare s Europskog prvenstva Lovru Černija i Adama Gradiščaka ugosti gradonačelnik Jenkač
Full Article 4 minutes read

Brončane streličare s Europskog prvenstva Lovru Černija i Adama Gradiščaka ugosti gradonačelnik Jenkač

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač upriličio je u četvrtak prijam za mlade streličare Lovru Černija i Adama Gradiščaka koji su u sastavu hrvatske reprezentacije nastupili na netom završenom Europskom dvoranskom prvenstvu koje je održano u Varaždinu.

Dvojica streličara, inače članovi Streličarskog kluba „Grebengradski streličari” iz Novog Marofa, osvojila su brončanu medalju u ekipnom nastupu u kategoriji olimpijskog, odnosno zakrivljenog luka, a u ekipi je bio i Alen Remar iz Varaždinskog streličarskog kluba. U njihovoj je pratnji bio i predsjednik „Grebengradskih streličara” Zlatko Zubović.

Brončani dvojac nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom u ekipnom dijelu turnira.

–Medalja je stigla kao rezultat napornog treninga. Naime, na posljednjih nekoliko natjecanja imali smo dosta nesreće. Gubili smo mjesta na pobjedničkim postoljima za tek nekoliko krugova. Došli bismo do četvrtfinala i onda za jedan krug izgubili mjesto u polufinalu. Ali nas je upravo to motiviralo na još jači i intenzivniji trening. Rezultat toga je i ova brončana medalja – otkrio je Lovro Černi.

–Lošiji rezultat za jedan ili dva kruga utječe na to hoćeš li se boriti za medalju ili ćeš otići kući kao 9. ili 11. u ukupnom plasmanu na nekom velikom natjecanju. Svaki poraz sa sobom nosi tugu, ali ona traje dan ili dva. Nakon toga se dižeš, treniraš još jače, a sve s ciljem da napokon preskočiš čarobnu granicu koja te vodi prema medalju – dodao je Adam Gradiščak.

Na njihovom velikom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Jenkač, uručivši im pritom prigodnu novčanu nagradu.

–Pobjede i porazi sastavni su dio svakog sporta. Dobro ste to naučili na vlastitom iskustvu. Nisu samo rezultati mjerilo sportskog uspjeha, već i sposobnost da se nakon poraza i razočaranja koji dolazi s njim, dignete i nastavite trenirati. Osvojena medalja nagrada je za sav dosadašnji rad, trening i odricanje. Uspjeli ste to ostvariti u vremenima kada su razlike među natjecateljima minimalne, pogotovo u vašem sportu u kojem o medaljama i plasmanu odlučuje djelić sekunde ili milimetar na meti – istaknuo je gradonačelnik Jenkač, ustvrdivši da su uspjesi svih novomaforskih sportaša najbolja moguća promocija grada Novog Marofa u Hrvatskoj i svijetu.

Odmora za novomarofski streličarski dvojac nema previše. Očekuju ih novi veliki izazovi na Prvenstvu Hrvatske, Europskom prvenstvu u njemačkom Essenu, Grand prixu u Poreču, Svjetskom kupu u turskoj Antalyji, ali i kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre. Upravo se plasman na Olimpijadu nameće kao najveći motiv.

–To bi bilo ostvarenje svih snova. Svjetska federacija postavila je kvalifikacijski prag na 640 krugova, ali usto mora biti ostvaren i odgovarajući plasman. Kvotu imamo u rukama, ali trebaju se poklopiti i neke druge stvari na samom natjecanju – složni su novomarofski streličari Lovro i Adam.

I „Grebengradski streličari” domaćini su nekoliko prestižnih natjecanja.

–Već 16. i 17. ožujka ugostit ćemo najbolje domaće streličare na Prvenstvu Hrvatske u dvorani. Također, 29. lipnja u Novome Marofu održat će se turnir Srednjoeuropskog kupa, a dan kasnije i Prvenstvo Hrvatske za natjecatelja od 10 do 15 godina starosti. Krajem godine, točnije 3. studenoga, domaćini smo tradicionalnog Martinjskog turnira. Ne sumnjamo da će u organizacijskom smislu sve proteći kako treba – zaključio je klupski predsjednik Zubović, dodavši da je klub nadaleko priznat po svojim organizacijskim sposobnostima, što je još jednom potvrđeno i na Europskom prvenstvu u Varaždinu, gdje su „Grebengradski streličari” zajedno s domaćinima iz Streličarskog kluba Cekin odradili ogromni posao i time zaradili najviše ocjene predstavnika europske streličarske federacije.

sjever.hr
01.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.