Now Reading:
Atletičarka Jana Koščak zbog ozljede morala odustati od nastupa u petoboju na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu
Full Article 2 minutes read

Atletičarka Jana Koščak zbog ozljede morala odustati od nastupa u petoboju na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu

Jana Koščak silno se veselila nastupu na danas započetom Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici. Talentirana 17-godišnja varaždinska atletičarka po prvi se puta našla u društvu najboljih svjetskih petobojašica na jednom velikom natjecanju. No, ozljeda zadnja lože natjerala je da odustane od natjecanja već nakon prve discipline.

Naime, Jana je odradila utrku na 60 metara, a s vremenom 8.51 zauzela je 9. mjesto u konkurenciji 12 atletičarki. Već tada osjetila je problem s ložom zbog čega je njezin tim donio odluku da se odustane od daljnjeg natjecanja da ne bi došlo do teže ozljede, što znači i dužeg vremena oporavka.

Jana je tako odustala uoči druge discipline skoka u vis. Upravo u toj disciplini očekivao se njezin veliki rezultat s obzirom na visine koje je dosezala ove sezone. Naime, najbolji rezultat sezone u skoku u vis joj je 1.84 metara što bi u usporedbi s rezultatima drugih petobojki, Jani bilo dovoljno da diobu drugog mjesta. Naime, samo Šveđanka Bianca Salming ima bolji rezultat ove sezone (1.88), a Janinu visinu od 1.84 dohvatile je tek Nizozemka Sofie Dokter.

Hrvatska tako na ovom Svjetskom prvenstvu ostaje na dvojici preostalih natjecatelja, Filipu Mihaljeviću u bacanju kugle i Marinu Bloudeku u utrci na 800 metara.

Foto: AK Sloboda
rp/sjever.hr
01.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.