Now Reading:
Župan Posavec sastao se s veleposlanikom Indije NJ. E. Rajem Kumarom Srivastavom, prisustvovao je i 163. obljetnici rođenja doktora Rudolfa Steinera
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec sastao se s veleposlanikom Indije NJ. E. Rajem Kumarom Srivastavom, prisustvovao je i 163. obljetnici rođenja doktora Rudolfa Steinera

Župan Međimurske županije Matija Posavec u Palači turizma u Čakovcu sastao se s veleposlanikom Indije u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Rajem Kumarom Srivastavom, koji je prisustvovao programu posvećenom 163. obljetnici rođenja utemeljitelja biodinamike i antropozofa, doktora Rudolfa Steinera. 

O ovoj prigodi, župan Posavec i veleposlanik Kumar Srivastava otvorili su teme koje se tiču mogućnosti suradnje između Međimurja i Indije. Veleposlaniku je prezentiran gospodarski i turistički potencijal njihovog kraja, te se razgovaralo o potencijalnim ulaganjima indijskih investitora u Međimurju na području proizvodnje sigurne hrane te farmacije.

Indija kao jedna od najmnogoljudnijih zemalja svijeta ima nesaglediv potencijal kada je riječ o suradnji i investiranju, a s druge strane je Međimurje, razvijena europska regija koja teži upravo povezivanju u svojoj strategiji razvoja. Naš Centar dr. Rudolfa Steinera s Veleposlanstvom Indije u Republici Hrvatskoj već je razvio suradnju. Poveznice pronalaze i u temeljima ayurvede te njezinim dodirnim točkama s biodinamičkom proizvodnjom hrane po Steineru, koju godinama uspješno promovira naš Centar, čuvajući Steinerovo nasljeđe – rekao je župan.

Veleposlanik Raj Kumar Srivastava složio se da prostora za gospodarsku suradnju, osobito u svjetlu činjenice da i u Hrvatskoj raste broj indijskih investitora. Iskazao je veliki interes za proširenje suradnje s Centrom dr. Rudolfa Steinera te nasljeđu tog europskog velikana antropozofije i biodinamike.

Veleposlanik Indije u nastavku posjeta, razgledao je i postav Ekomuzeja Međimurje malo, koji mu je prezentirao direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, te se upoznao s daljnjim projektima Međimurske županije vezanima uz promoviranje baštine te obnovom objekata u Centru znanja, kao jednom od oglednih primjera revitalizacije u Hrvatskoj. Potom je sudjelovao u centralnom dijelu programa u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu gdje je održao predavanje o Indiji kao kolijevci civilizacije.

 – Naša suradnja je s veleposlanikom je intenzivna i zato nam je drago što smo ga mogli ugostiti na našem programu. Proslavu 163. obljetnice Steinerova rođenja te 100 godina biodinamike izložbom svojih radova uveličali su nam i učenici Graditeljske škole Čakovec, iz smjera dizajna keramike, s kojima godinama njegujemo iznimnu suradnju – istaknula je ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec.

sjever.hr 29.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.