Now Reading:
U Međimurskoj županiji obilježen Međunarodni dan civilne zaštite: Izlaganje opreme snaga civilne zaštite izazvalo veliki interes javnosti
Full Article 2 minutes read

U Međimurskoj županiji obilježen Međunarodni dan civilne zaštite: Izlaganje opreme snaga civilne zaštite izazvalo veliki interes javnosti

Veliki interes pobudilo je izlaganje opreme snaga civilne zaštite, u četvrtak na Trgu Republike u Čakovcu, koju je imao prilike vidjeti i velik broj djece. Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, predstavnici hitnih službi, dionika civilne zaštite Međimurske županije, u interakciji s građanima, približili su svakom zainteresiranom objašnjenja.

U predstavljanju na Trgu Republike, sudjelovali su Vatrogasna zajednica Međimurske županije, Policijska uprava međimurska, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Čakovec, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec te Ravnateljstvo i služba civilne zaštite, uz goste iz Slovenije i Mađarske.

Život u pograničnom području, osobito je izazovan za funkcioniranje civilne zaštite, te je dobra suradnja s dionicima ovog sustava iz Slovenije i Mađarske, međimurskim snagama iznimno važna. Ulaskom Republike Hrvatske u šengenski prostor, mnogo se toga promijenilo nabolje i u domeni sigurnosti i interveniranja u slučaju različitih ugroza, te je i svim dionicima civilne zaštite omogućena viša razina efikasnosti.

Stoga je i Međunarodni dan civilne zaštite bio dobra prigoda za novi susret s kolegama iz dviju susjednih zemalja.

Sastanku sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i predstavnicima Stožera civilne zaštite, prisustvovali su pukovnik Doboš Istvan, voditelj ispostave Uprave za upravljanje katastrofama u Nagykanizsi, te Klavdija Lebar Gerebic, Primož Senčar, Dragomir Murko, Martina Puklavec Petek i Dušanka Srnec iz Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije.

sjever.hr 29.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.