Now Reading:
Posjet delegacije iz Sjeverne Madekonije: Krapinsko-zagorska županija primjer je dobre prakse u provedbi EU projekata
Full Article 2 minutes read

Posjet delegacije iz Sjeverne Madekonije: Krapinsko-zagorska županija primjer je dobre prakse u provedbi EU projekata

Krapinsko-zagorsku županiju posjetila je u utorak, 28. veljače 2024. godine, delegacija sastavljena od gradonačelnika i predstavnika lokalne samouprave iz Sjeverne Makedonije kako bi se upoznali s iskustvom Županije u pripremi i provedbi EU projekata.

Delegaciju su u Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Zaboku dočekale zamjenica župana Jasna Petek, ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar te ravnateljica škole Draženka Jurec.

– Nije tako davno bilo da smo i mi bili u pretpristupnom periodu i tada nam je bila važna suradnja sa zemljama članicama EU, njihova iskustva i savjeti. Drago nam je da su Krapinsko-zagorska županija i naša Zagorska razvojna agencija prepoznate kao primjeri dobre prakse te da im možemo prenijeti naša iskustva – rekla je zamjenica župana Jasna Petek te istaknula kako svaki takav susret suradnika iz bliskih zemalja otvara nove prostore i mogućnosti za daljnju suradnju.

Nakon sastanka, gostima je predstavljen rad Zagorske razvojne agencije te planiranje, prijava i provedba EU projekata s posebnim naglaskom na partnersku suradnju između dionika, a također je organiziran i obilazak Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, kao dosad najvećeg završenog infrastrukturnog projekta na području Krapinsko-zagorske županije.

foto: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr
29.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.