Now Reading:
Gradonačelnik Bilić najavio: U Ludbregu ćemo napraviti 120 novih parkirališnih mjesta, a u planu je i nova ulica te trgovački centar uz još veći broj parkinga
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Bilić najavio: U Ludbregu ćemo napraviti 120 novih parkirališnih mjesta, a u planu je i nova ulica te trgovački centar uz još veći broj parkinga

Jedan od većih komunalnih problema u brojnim gradovima je nedostatak parkirališnih mjesta. Iznimka nije ni Ludbreg, a upravo problematika parkirališnih mjesta, bila je jedno od pitanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega.

– Gradovi, pogotovo oni koji imaju dugu povijest nisu projektirani za današnje vrijeme kad u kućanstvu imamo po nekoliko automobila. Nekad smo se radovali biciklu, danas ih imamo sve manje, a prvenstvo su uzeli automobili. U zgradama koje nemaju svoje parkiralište, a vlasnici stanova imaju po dva, tri auta jasno da je sve zagušeno. Doveli smo se u situaciju da svugdje moramo stići autom, čak i u našem malom Ludbregu, do kafića, pekare, trgovine. Parkirna mjesta zauzimaju prostor i kod gradnje nitko ih ne želi izgraditi. U Zagrebu se parkirno mjesto prodaje po 15, 20 tisuća eura. Parkirališnih mjesta u gradovima nema – objašnjava gradonačelnik Dubravko Bilić.

U Ludbregu je specifična situacija jer puno zgrada koje su napravljene bez vlastitih parkirališta i koriste javne površine, odnosno parkirališta Grada Ludbrega koji ne naplaćuje korištenje parkirališnih mjesta.

– Ne ostvarujemo nikakav prihod od toga što nas uskraćuje za mogućnost daljnjih investicija u nova parkirališna mjesta. Moramo prihvatiti činjenicu da ponekad ne možemo parkirati tik do mjesta na koje idemo, već pedesetak, stotinjak metara dalje. Najveći problem je nastao u Ulici kardinala Kuharića koja je preopterećena jer postoji puno različitih javnih sadržaja, a samo je pekara osigurala parkirališna mjesta. To uzrokuje nervozu kod građanstva, ali moram naglasiti da parkirališnih mjesta ima, samo mrvicu dalje – kaže gradonačelnik Bilić.

Kako bi doskočili problematici, Grad Ludbreg otvara nova parkirališna mjesta u Ulici Miroslava Krleže, dakle neposrednoj blizini spomenute ulice.

– Tu će biti sedamdesetak novih mjesta, u Ulici Augusta Šenoe otvorit ćemo pedesetak novih parkirališnih mjesta za stanare, ali sve na javnoj površini i o trošku grada. Uskoro ćemo prijaviti i novi projekt izgradnje nove ulice kod svetišta uz budući novi trgovački centar za koji smo trenutno u dogovorima. Tamo predviđamo velik broj parkirališnih mjesta, njih šestotinjak, čime ćemo zadovoljiti i potrebe koje imamo za vrijeme Dana ludbreške Svete nedjelje – kaže gradonačelnik Bilić.

foto: ludbreske-novine.com.hr
sjever.hr/ludbreske-novine.com.hr
29.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.