Now Reading:
Volonteri iz Cirkovljana u prvoj ovogodišnjoj akciji čišćenja prikupili 880 kilograma otpada
Full Article 2 minutes read

Volonteri iz Cirkovljana u prvoj ovogodišnjoj akciji čišćenja prikupili 880 kilograma otpada

Na području Grada Preloga brojne se udruge i pojedinci svakog proljeća uključuju u akcije čišćenja okoliša.

Grad Prelog već tradicionalno povodom Dana planeta Zemlje provodi veliku eko akciju čišćenja okoliša područja Grada koja podrazumijeva čišćenje svih naselja, javnih površina, potoka, šumaraka i prostora uz javne prometnice.

Ove godine, prvi su s akcijom čišćenja krenuli članovi i aktivisti iz Cirkovljana te su se akciji čišćenja pridružili članovi Mjesnog odbora Cirkovljan, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cirkovljan, Sportsko ribolovnog društva Ostriž Cirkovljan, Nogometnog kluba Naprijed Cirkovljan i Međimurske prirode.

Zajedničkim snagama proveli su akciju čišćenja smeća koje su neodgovorni pojedinci odbacili u prirodu.

Očišćen je teren uz cestu koja vodi prema jezeru i tereni uz šljunčare. Prikupljeni otpad u količini od 880 kilograma prevezen je u GKP Pre-kom d.o.o. na daljnje zbrinjavanje. Grad je osigurao materijalna sredstva potrebna za provođenje akcije.

Akciju čišćenja okoliša pohvalio je i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, pozvavši sve one koji žele i mogu, koji su svjesni važnosti čuvanja prirode, na slične akcije u sljedećim tjednima.

– Nažalost, još je uvijek mnogo nesavjesnih građana koji prirodu koriste za odlaganje otpada unatoč organiziranom razvrstavanju i organiziranom skupljanje otpada na području Preloga. I ovom prilikom apeliram na savjesne građane da sve one, koji svjesno zagađuju, okoliš prijave u slučaju da primijete ili ih zateknu u nečemu sličnom, kako bi odgovarali za svoje nesavjesne i nezakonite radnje – poručio je gradonačelnik Kolarek.

foto: prelog.hr
sjever.hr/prelog.hr
27.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.