Now Reading:
Varaždinski HNS-ovci pozivaju gradsku vlast da iskoristi višak prihoda od poreza na dohodak za povećanje socijalne pravde i solidarnosti u gradu
Full Article 2 minutes read

Varaždinski HNS-ovci pozivaju gradsku vlast da iskoristi višak prihoda od poreza na dohodak za povećanje socijalne pravde i solidarnosti u gradu

Podružnica Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata grada Varaždina poziva gradsku vlast da iskoristi višak prihoda od poreza na dohodak za povećanje socijalne pravde i solidarnosti u gradu.

U cijelosti prenosimo priopćenje podružnice HNS-a Grada Varaždina vezano uz odluku o povećanju stope poreza na dohodak na 22% i 33% za 2024. godinu:

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati Podružnice Varaždin podsjeća javnost da je još u studenom prošle godine upozoravala Grad Varaždin da ne treba dizati porez na dohodak i ostale gradske poreze i namete, jer će se zbog povećanja plaća ionako bolje puniti gradska blagajna. Na naše argumente, gradonačelnik Bosilj, njegov zamjenik Marković i vrhuška SDP-a odgovarali su kako mi ne znamo niti čitati proračun niti planirati prihode.

Sada se pokazalo da smo bili u pravu, da su oni bili u krivu i da su oni lagali građane Varaždina. Uspoređujući siječanj 2023. sa siječnjem 2024. godine, prihodi u Varaždinu su skočili za nevjerojatnih 36 posto!!! To znači da je gradonačelnik Bosilj nepotrebno opteretio građane Varaždina većim porezima, umjesto da im je olakšao život u ovim teškim vremenima.

No, kada već imaju taj neočekivani višak prihoda (barem za njih, mi smo ionako rekli da će se to dogoditi), predlažemo gradskoj vlasti da pokaže malo socijalne osjetljivosti i solidarnosti prema svojim sugrađanima. Konkretno, predlažemo da se povećaju i cenzus i iznos za uskrsnice za umirovljenike te da se isplati jednokratna pomoć svim potrebitima u našem gradu povodom Uskrsa.

Ovo su samo neke od mjera koje bi gradonačelnik Bosilj i njegova SDP-ova većina mogli poduzeti da pokažu da im je stalo do građana Varaždina, a ne samo do njihovog novca. Mi u HNS-u smo uvijek bili i bit ćemo na strani građana i zalažemo se za pravedniju i humaniju raspodjelu javnih sredstava. Pozivamo gradsku vlast da nas posluša i učini isto, ističe se u priopćenju podružnice HNS-a Grada Varaždina.

sjever.hr
27.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.