Now Reading:
Proglašeni najčitatelji Krapinsko-zagorske županije
Full Article 3 minutes read

Proglašeni najčitatelji Krapinsko-zagorske županije

U Osnovnoj školi Ante Kovačić Zlatar u ponedjeljak je održana dodjela nagrada Denis Vincek najčitateljima Krapinsko-zagorske županije.

Dodjela nagrada Denis Vincek održana je pod pokroviteljstvom župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, u čije je ime proglašenju dobitnika prisustvovala njegova zamjenica Jasna Petek.

– Želim Vam da nastavite čitati i da nastavite uranjati u nove svjetove i ogromna prostranstva koja vam otvaraju knjige. Nadam se da ćete se družiti sljedeće godine i one sljedeće te da ću možda, samo možda, jednom i ja biti među dobitnicima ove nagrade – rekla je zamjenica Petek, koja je ovom prilikom posebno istaknula i ulogu ravnateljica i ravnatelja knjižnica koji svojoj zajednici doprinose i radom u knjižnici i brojnim aktivnostima izvan knjižnice.

Nagrade za najčitatelja primili su Lukas Čulig (Gradska knjižnica Oroslavje), Josipa Vnuk (Gradska knjižnica Pregrada), Zdenka Balagović (Gradska knjižnica Ksavera Šandora Gjalskoga Zabok), Jadranka Kos (Gradska knjižnica i čitaonica „Antun Mihanović“ Klanjec), Miljenko Peretin (Gradska knjižnica Zlatar), Antonija Kruhak (Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica), Ivana Čehulić (Gradska knjižnica Bedekovčina), Dragica Crnogaj (Općinska knjižnica i čitaonica Sveti Križ Začretje), Dora Drašković (Gradska knjižnica Krapina), Biserka Mihelčić (Pučko otvoreno učilište Donja Stubica Knjižnica i čitaonica), Sandra Vurušić (Općinska knjižnica Krapinske Toplice) i Božica Kralj (Općinska knjižnica Stubičke Toplice). U ime nagrađenih najčitatelja zahvalila se Mirjana Punek.

Okupljene najčitatelje i predstavnike zagorskih knjižnica pozdravili su i predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Jasenka Pleško, potpredsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva i predsjednica Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije Branka Tuđa Kanceljak, ravnatelj OŠ Ante Kovačića Zlatar Marijan Posarić te voditelj projekta Davor Žažar.

Knjižničarsko društvo Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Osnovnom školom Ante Kovačića iz Zlatara ustanovilo je nagradu za najčitatelje Krapinsko-zagorske županije kao znak javnog priznanja u cilju promicanja čitanja, namijenjenu članovima narodnih knjižnica koje djeluju na području županije. Nagrada je nazvana u spomen na prerano preminulog istaknutog knjižničara Denisa Vinceka iz Pregrade koji je ostavio dubok trag radeći kao knjižničar zlatarske osnovne škole i novinar Zagorskog lista. Nagrada „Denis Vincek“ dodjeljuje se jednom godišnje jednom članu narodnih knjižnica koje djeluju na području županije, a koji svojim primjerom promiču knjige i čitanje. Najčitatelji su na dar primili statuu nastalu prema idejnom rješenju logotipa Knjižničarskog društva, poklon u knjigama, besplatnu jednogodišnju članarinu te poklon vrećicu Krapinsko-zagorske županije.

sjever.hr

27.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.