Now Reading:
Obrtnička noć Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec: Dodijeljena priznanja obrtnicima za njihov rad
Full Article 3 minutes read

Obrtnička noć Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec: Dodijeljena priznanja obrtnicima za njihov rad

Kraj veljače već je godinama rezerviran za tradicionalnu Obrtničku noć Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec, a tradicija ovakvog okupljanja obrtnica i obrtnika klanječkoga kraja seže još u studeni 1998. godine.

Tako su se u subotu u restoranu Zelenjak okupili, s članovima svojih obitelji, na još jednom godišnjem susretu, a svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnik Kumrovca Robert Šplajt, predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš, predstavnici obrtničkih udruženja iz Zagreba i brojnih zagorskih gradova i općina te poslovni suradnici MUO Klanjec.

Obrtnička noć započela je kraćim izvješćem predsjednika MUO Klanjec Krune Krčelića koji se osvrnuo na rad Udruženja u protekloj godini pri čemu je istaknuo kako se broj obrta ipak povećao te je danas ukupno registriran 231 obrt na području Klanjca, Kumrovca, Kraljevca na Sutli, Tuhlja i Zagorskih Sela. Tijekom 2023. godine odjavljen je 21, a prijavljeno 28 novih obrta.

Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš u svom je obraćanju kolegama obrtnicima posebno istaknuo važnost strukovnih udruženja u zastupanju obrtničkih interesa te svoje protivljenje ideji o okrupnjavanju udruženja obrtnika u našoj županiji.

U ime župana Željka Kolara, koji zbog bolesti nije mogao prisustvovati ovogodišnjoj Obrtničkoj noći pozdravio je gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, posebno naglasivši veliku važnost obrtnika za lokalnu zajednicu i istaknuvši kako su obrtnici oduvijek bili najžilaviji i najotporniji dio našeg društva te je siguran kako će i dalje uspješno poslovati unatoč brojnim preprekama s kojima se susreću u svom radu.

Već tradicionalno ovaj godišnji susret obrtnika iskorišten je i za javnu dodjelu priznanja.

Dobitnici Diplome Međuopćinskog udruženja obrtnika za višegodišnje aktivno sudjelovanje u radu Udruženja, ostvarene rezultate i promicanje obrtničke struke su Tomislav Mihalić, Maja Vukina Bogović, Vesna Siročić, Igor Jambrešić i Martin Horvatin.

Za sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima i promicanje obrtničke struke priznanje su dobili Ivan Vukelić i Vjekoslav Brglez, a za aktivno sudjelovanje na sajmovima Maja Blažičko.

Udruženje obrtnika Klanjec i u ovoj svečanoj prigodi nastavilo je s lijepom tradicijom zahvale za dugogodišnji rad obrtnicima koji su na osobit način promicali ugled obrtnika i obrtništva te svojim angažmanom i predanošću ostavili značajan trag u uspješnom djelovanju MOU Klanjec. Povelja počasni obrtnik dodijeljena je ove godine tako Ivici Mlinariću i Martinu Horvatinu.

Obrtnička komora KZŽ dodijelila je priznanje jubilarcima, a to su u 2023. godini bili:

IGOR JAMBREŠIĆ – za 20 godina uspješnog vođenja obrta

TOMISLAV MIHALIĆ – za 20 godina uspješnog vođenja obrta

OBRT POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO „TRS“ – za 25 godina uspješnog vođenja obrta

ŽELJKO BRLEK – za 30 godina uspješnog vođenja obrta

VLADO HARAMINA – za 30 godina uspješnog vođenja obrta

TOMISLAV GREBLIČKI – za 30 godina uspješnog vođenja obrta

BORIS KOLMAN – za 30 godina obrta

FRANJO VUKINA – za 30 godina uspješnog vođenja obrta

OBRT CAFFE BAR BISER – za 30 godina obrta

OBRT LJEVAONICA KRČELIĆ – za 35 godina obrta

OBRT ZA UGOSTITELJSTVO I TURIZAM ZELENJAK-VENTEK – za 40 godina obrta

OBRT KLAPOM -SERVIS I PRODAJA POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE – za 40 godina obrta

OBRT STROJNA OBRADA METALA KODRNJA – za 40 godina obrta

OBRT ZAJEDNIČKA ZANATSKA RADNJA “DUNI” – za 45 godina obrta

sjever.hr 27.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.