Now Reading:
Obilježen Hrvatski dan liječnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice
Full Article 3 minutes read

Obilježen Hrvatski dan liječnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice

U ponedjeljak je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obilježen Hrvatski dan liječnika, koji se obilježava svake godine 26. veljače. Na taj dan je prije 150 godina skupina liječnika utemeljila liječničko društvo, tada osmu liječničku udrugu u Europi, sa željom da se unaprijedi medicinska struka.

Tom prigodom je zamjenica župana Jasna Petek naglasila važnost medicinske profesije rekavši da biti liječnik nije samo zanimanje, nego prije svega poziv.

Svi mi koji živimo u Krapinsko-zagorskoj županiji imamo veliki privilegij što imamo zaokruženu lepezu zdravstvenih usluga i možemo reći da se one pružaju pravodobno i kvalitetno svakom pacijentu koji je u potrebu. Znamo da je vaše zanimanje ujedno i vaš životni poziv te vam uz čestitke za Hrvatski dan liječnika zahvaljujem na velikom entuzijazmu, znanju i stručnosti kojim iz dana u dan obavljate vaš posao – poručila je zamjenica župana Petek.

Čestitkama se pridružio i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Danijel Javorić Barić naglasivši koliko je ponosan što bolnica zapošljava 60 liječnika specijalista i specijalizanata te kako se nada da će ih u budućnosti biti još veći broj. Iskazao je zadovoljstvo što su se današnjem obilježavanju odazvali liječnici koji su svoj radni vijek proživjeli u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Naglasio je kako se, sa svojim timom, svakodnevnim naporima trudi učiniti bolnicu poželjnim poslodavcem kako za liječnike tako i za ostale medicinske i nemedicinske radnike.

Prigodom obilježavanja Hrvatskog dana liječnika, u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, predavanje je održala specijalizantica kardiologije te dobitnica prestižne Nacionalne stipendije Loreal – UNESCO “Za žene u znanosti” 2023. Ivana Sopek Merkaš, predavanjem na temu“Inovativna perspektiva kardiorehabilitacije i prevencije – iskustvo edukacije iz Klinike“ Cleveland. Doktorica Sopek Merkaš govorila je o stečenim iskustvima u Klinici Cleveland u kojoj je boravila te povezano s time inovativnoj perspektivi kardio-rehabilitacije i prevencije.

Bolnica se posebno ponosi obraćanjem doajena kardiologije Krunoslava Turkulina, umirovljenog liječnika specijalne bolnice koji se  prisjetio svojih početaka u bolnici, gdje je značajno doprinio razvoju kardiološke rehabilitacije.

Zamjenica ravnatelja i voditeljica Odjela za medicinsku rehabilitaciju ortopedskih i traumatoloških bolesnika  Darija Granec, fizijatar-reumatologije je zaključila kako je liječnički poziv od iznimne važnosti za funkcioniranje zdravstvenog sustava te kako se zajedničkim snagama mogu prevladati svi izazovi. Ujedno je zahvalila kolegama na svakodnevnoj brizi i predanosti u liječenju bolesnika.

sjever.hr 27.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.