Now Reading:
Načelnik Kos se osvrnuo na prosvjed mještana Sekirišća: Od smetlišta s klizištem, napravili smo prostor za igru! Kome to smeta?
Full Article 3 minutes read

Načelnik Kos se osvrnuo na prosvjed mještana Sekirišća: Od smetlišta s klizištem, napravili smo prostor za igru! Kome to smeta?

Prošlu subotu je u mjestu Sekirišće u općini Sveti Križ Začretje organiziran prosvjed mještana zbog izgradnje dječjeg igrališta kod Područne Škole Sveti Križ Začretje. Sam načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos kazao je kako su uspjeli jer su okupili ljude, a to je i cilj parkova i igrališta. Iako je, kada je čuo za prosvjed, načelnik bio razočaran, koji ipak nije bio uspješan, jer je okupio nekolicinu mještana naselja Sekrišće, načelnik je zaključio da su ipak uspjeli, jer su se mještani napokon uključili u proces modernizacije i urbanizacije naselja.

-Za mene je cijeli projekt zamišljen kao cjelogodišnji projekt, obnovljen prostor za igru, moderno uređen prostor za nogomet, turnir košarke, šah, prostor za odmor, knjigu, klupa za romantiku, vrtovi u gredicama….. Cijeli brijeg koje je nekada bilo smetlište i doslovno ˝džungla˝ sa klizištem postaje prostor za kreativnu sadnju bilja, vrtova, ali i puno toga više. Nadam se da će se energija protesta kod prosvjednika pretvoriti u rad, u kreativu i ideju za popunjavanje gredica biljkama, a travnjake cvijećem – kazao je načelnik Kos dodavši kao igralište nije završno do kraja, potrebno je staviti gumene podloge ispod igrala, urediti stazu.

-Ono što želim istaknuti, prije početka ovog projekta, cijelo naselje Sekirišće bilo je zapostavljeno i nikad mi nije bilo jasno zašto je taj dio bio djelomično zanemaren od strane mojih prethodnika, no, nažalost, sada mi je postalo jasno – dodao je načelnik Kos.

-Bez obzira na sve, mi nastavljamo sa radovima i krpanjem nedostataka projekta da bi svima bilo bolje. Sekirišće od zapuštenog naselja postaje simpatična urbana cjelina. U ovo naselje se tijekom 2023. i ove godine usmjerava ukupno 522.255,93 eura proračunskih sredstava. Naime, osim igrališta rekonstruira se županijska cesta sa nogostupom gdje ugovorena vrijednost radova iznosi 318.552,50 EUR, a ove godine izvršiti će se i asfaltiranje 6 odvojaka nerazvrstanih cesta u vrijednosti 78.381,88 EUR – nabrojao je načelnik koji je još dodao kako je svjestan da se ne može svima ugoditi, da svatko ima različita mišljenja i očekivanja, ali sada nakon toliko godina, kada se napokon nešto počelo raditi u ovom naselju, sada su problemi.

Djecu i parkiće nema smisla koristiti u političkim prepirkama, pa to ne želim raditi. Jedini poraz ovog projekta može biti ako za 5 godina ovdje opet bude džungla, a s ovim načinom na koji to pokušavaju određeni vijećnici i nekolicina mještana, bojim se da će naselje Sekirišće opet to i postati – zaključio je načelnik Kos.

msopek/sjever.hr 27.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.