Now Reading:
Župan Posavec čestitao Hrvatski dan liječnika: Razvojnim dosezima zahvaljujemo našim liječnicima na predanosti
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec čestitao Hrvatski dan liječnika: Razvojnim dosezima zahvaljujemo našim liječnicima na predanosti

Hrvatski dan liječnika obilježava se 26. veljače, te ga doživljavamo kao prigodu da našim doktoricama i doktorima medicine još jednom zahvalimo na predanosti koju svakodnevno bezuvjetno unose u rad i poželimo im mnogo snage i strpljenja za sve izazove koji su pred njima.

Međimurska županija je sredina u kojoj se njeguju humanost i solidarnost, a te su vrline ugrađene u temelj liječničke profesije, najzahtjevnije. Potrebe naših zdravstvenih ustanova Županija ne podržava isključivo na deklarativnoj razini, već su u svakoj od njih ulaganjima stvoreni uvjeti primjereni 21. stoljeću.

Rezultati našeg velikog razvojnog zamaha vidljivi su na mnogim planovima. Uređeni i suvremeno opremljeni prostor u našim zdravstvenim ustanovama nisu sami sebi cilj, već su nam donijeli i vrhunski stručni kadar, mlade specijaliste koji su u naše ustanove došli graditi svoje karijere. Takvi rezultati ispunjavaju nas snagom za još snažniji nastavak razvoja zdravstva u Međimurju – istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec, povodom Hrvatskog dana liječnika.

Međimurska županija usprkos svim izazovima ne odustaje od započetih projekata – formiranja palijativnog centra te izgradnje novog prostora za bolničke laboratorije. Paralelno s ovim projektima, snažno se razvijaju i Dom zdravlja Čakovec, Zavod za javno zdravstvo, te Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije. Sve ustanove, uz predanost liječnika i ostalog zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja, krasi te osnažuje i suradnja.

sjever.hr 26.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.