Now Reading:
U SŠ Krapina otvorena županijska smotra Lidrano: Talent literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva pokazat će 200 učenika
Full Article 2 minutes read

U SŠ Krapina otvorena županijska smotra Lidrano: Talent literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva pokazat će 200 učenika

U Srednjoj školi Krapina otvorena je županijska smotra Lidrano za srednje škole. Radi se o smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, koja je i ove godine okupila velik broj učenika osnovnih i srednjih škola, njih 200 i 50-ak mentora.

Lidrano je otvorila zamjenica župana Jasna Petek koja je tom prilikom rekla kako učenici i ove godine priređuju pravu poslasticu ovdje u srednjoj školi Krapina, koja nam je svake godine vrlo drag domaćin, naravno uz osnovnu školu Ljudevita Gaja iz Krapine.

 – Lidrano je zapravo jedna smotra kojom njegujemo kreativnost, novinarsko, dramsko-scensko stvaralaštvo naših mladih. Stvar sudjelovanja na Lidranu zapravo je stvar prestiža, odnosno sudjelovanje na Lidranu uvijek se ističe kao jedna velika čast svakog mladog čovjeka. Njihovo sudjelovanje uvijek odiše određenim ponosom, a i mi svi koji ih u tome podržavamo vrlo smo sretni i zadovoljni što imamo tako veliki odaziv i s velikom radošću organiziramo ovu smotru – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan kazao je kako je svake godine Srednja škola Krapina domaćin županijskog natjecanja Lidrana osnovnih i srednjih škola, tako su i oni svake godine u iščekivanju novih kreativnih izričaja učenika uz pomoć njihovih mentora.  

– Dakako da će svaka ta izgovorena i napisana riječ koju ćemo ovdje danas čuti biti rezultat ploda usmjerenosti i kreativnosti učenika srednjih škola. Danas očekujemo vrhunsku izvedbu, a oni koji će biti najbolji bit će vjerojatno pozvani i na državno natjecanje – zaključio je Rozijan.

i.belošević/sjever.hr 26.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.