Now Reading:
Održana redovna izvještajna skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe: DVD Moravče i VZG Zagreba donirat će im svaka po 5 tisuća eura za nabavku novog kombi vozila
Full Article 2 minutes read

Održana redovna izvještajna skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe: DVD Moravče i VZG Zagreba donirat će im svaka po 5 tisuća eura za nabavku novog kombi vozila

U subotu je održana redovna izvještajna skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica.

Prihvaćena su izvješća za 2023. godinu, te planovi za 2025. godinu, kao i izmjena financijskog plana za ovu godinu, koja se ponajviše odnosi na nabavku novog kombi vozila, koja je pri kraju, pa će od ožujka vozni park ovog društva krasiti i novi Renault Trafic.

Članovi Društva bili su uspješni i na natjecanjima. Izdvajaju osmo mjesto ženske mladeži i treće mjesto muške mladeži na državnom natjecanju u Novalji, te drugo mjesto muške mladeži na Kupu HVZ-a. I prošle godine mladež je boravila na Kampu vatrogasne mladeži u Fažani.

Kada je u pitanju operativa, u prošloj godini zabilježeno je šest intervencija, od čega jedan požar gospodarskog objekta, jedno kontrolirano spaljivanje i četiri intervencije sanacija krovišta nakon nevremena. Za intervencije su vatrogasci ovog društva još bolje opremljeni jer je realizirana velika nabava opreme preko natječaja MUP-a. Također dio opreme nabavljen je vlastitim sredstvima, a dio kroz donaciju SPAR-a.

U društvu su ovu skupštinu iskoristili i za dodjelu vatrogasnih statua, kao znak priznanja za sjajne rezultate članovima ženske i muške mladeži, kao i njihovim voditeljima. Također, spomenicu za 20 godina staža u društvu zaslužio je Zdravko Bajs.

Na kraju radnog dijela sve skupa je iznenadio, predsjednik DVD-a Moravče i VZG Zagreba Srećko Bahlen, koji je objavio kako će i DVD Moravče i VZG Zagreba donirati po pet tisuća eura, dakle ukupno deset tisuća eura DVD-u Tugonica – Podgrađe za nabavku novog kombi vozila.

Prije kraja skupštine predsjednici Srećko Bahlen i Stjepan Skuliber potpisali su i ugovore, na osnovu kojih će donacije biti i realizirane. Tome se pridružio i zapovjednik DVD-a Tisno Tome Belakušić, koji je obećao donaciju svoga društva u vidu opreme za kombi, tj. nove gume.

FOTO: RMB

sjever.hr 26.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.