Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija s 35 tisuća eura sufinancira Obrtničku i gospodarsku komoru: “Dodatnih 35 tisuća eura osigurali smo i za tradicijske obrte”
Full Article 3 minutes read

Krapinsko-zagorska županija s 35 tisuća eura sufinancira Obrtničku i gospodarsku komoru: “Dodatnih 35 tisuća eura osigurali smo i za tradicijske obrte”

Već dugi niz godina Krapinsko-zagorska županija sufinancira aktivnosti Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, pa je tako i u 2024. godini u svom proračunu osigurala 35 tisuća eura, po 17,5 tisuća eura za svaku komoru.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar tim je povodom kazao kako poduzetnici s područja Krapinsko-zagorske županije stvaraju dodatnu vrijednost, a Županija im na ovaj način vraća jedan dio kako bi se i dalje razvijali i bili što kvalitetniji. Dodao je župan još i kako sve velike strane tvrtke koje su uložile u Krapinsko-zagorsku županiju, nisu otišle nego dodatno investiraju i povećavaju kapacitete.

-Uz ovaj iznos, u našem proračunu osigurali smo još 35 tisuća eura za tradicijske obrte. Ove godine smo ovaj iznos povećali, jer ih je država dovela na rub egzistencije zbog neradnih nedjelja. Naši tradicijski obrti 30-40 posto ukupnog svog prihoda ostvaraju nedjeljom, a sada im je to ukinuto osim ako se uvedu sajmeni dani – kazao je župan Kolar dodavši da upravo kroz sajmove kao što su 100 posto Zagorsko u Zagrebu i Rijeci, manifestacijama Štruklijada, Babičini kolači i sve što se radi u suradnji s turističkim zajednicama, pomažu tradicijskim obrtima, jer bez toga mnogi od njih više ne bi postojali.

Župan Željko Kolar

Osim ovih sredstava Županija je osigurala i 26 tisuća eura za obrtnike koji se mogu direktno javiti za sudjelovanje na određenim sajmovima, 18 tisuća eura za Zagorski gospodarski zbor, ali i subvencioniranje kamata za obrtnike za koje je osigurala 130 tisuća eura i niz drugih mjera.

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš zahvalio je Županiji na potpori koja puno znači Obrtničkoj komori te ovim sredstvima obrtnici mogu izlagati na sajmovima, ali i komora može organizirati edukacije za obrtnike.

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš

I predsjednik Hrvatske gospodarske županije Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek zahvalio je Županiji na potpori koju dobivaju već dugi niz godina, a koliko je to dobro pokazuje činjenica da unatrag 2-3 godine i druge županije sufinanciraju aktivnosti svojih komora.

-Možemo reći da je Krapinsko-zagorska županija ispred ostalih županija u Hrvatskoj i primjer je kvalitetne i dobre suradnje koju su prepoznali i drugi – naglasio je Švaljek dodajući kako su najvažnija događanja na kojima surađuju s Županijom i Obrtničkom komorom KZŽ nastup na Zagorskom gospodarskom zboru, Stuctia i Industrija Zagorja koja će biti održana u svibnju ove godine.

Predsjednik HGK Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek

msopek/sjever.hr 26.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.