Now Reading:
U Ivancu održana sjednica Gradskog vijeća, donijeto nekoliko odluka
Full Article 2 minutes read

U Ivancu održana sjednica Gradskog vijeća, donijeto nekoliko odluka

U srijedu, 21. veljače, održana je nova, 33. sjednica Gradskog vijeća Ivanec. Počela je aktualnim satom na kome su gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić odgovorili na niz pitanja koja su postavili gradski vijećnici Mihael Slunjski (SDP), Martina Car Matišić (HDZ), Ljudvek Cikač (HDZ), Nikola Sedlar (nezavisni) i Josip Grđan (NPS).

Pitanja su bila tematski različita, a najvećim dijelom odnosila su se na komunalnu problematiku (odvodnja otpadnih voda za naselja istočnog gradskog područja, klizište u Škriljevcu, središnji gradski trg i njegovo pretvaranje u pješačku zonu, asfaltiranje u Lovrečanu, nastavak radova u Ul. M. Hrga, proširenje groblja u Margečanu, nogostup u Lukavcu i dr.), ali i na ostalu problematiku (naplata parkiranja, Internet u novim stambenim zonama, mogućnost uređenja dječjeg igrališta u Kučejima) itd.

U nastavku sjednice vijećnici su donijeli izmijenjenu i dopunjenu Odluku o osnivanju Savjeta mladih, kojom je gradska odluka usklađena s novim Zakonom o savjetima mladih. Među najbitnijim izmjenama jest ona po kojoj će ubuduće mandat članovima Savjeta mladih biti usklađen s trajanjem mandata Gradskog vijeća. Također, ubuduće članovi Savjeta više neće imati zamjenika, a zbog nespojivosti obnašanja dužnosti, član Savjeta neće moći ujedno biti i gradski vijećnik.

Vijećnici su donijeli i odluku o prihvaćanju ponude za prodaju jedne nekretnine u vlasništvu Grada Ivanca (pašnjaka) za 10.500 eura te prihvatili izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe za 2023. godinu.

sjever.hr

22.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.