Now Reading:
Pijani muškarac na Braču zlostavljao sina i tukao psa, u zatvoru je
Full Article 2 minutes read

Pijani muškarac na Braču zlostavljao sina i tukao psa, u zatvoru je

Muškarac (45) je završio iza rešetaka istražnog zatvora na splitskim Bilicama zbog sumnje da je počinio nekoliko kaznenih djela među kojima je i zlostavljanje životinja.

Kako piše Slobodna Dalmacija, prvi je to put u Hrvatskoj, prema njihovim spoznajama, da je netko završio u istražnom zatvoru i zbog tog (ne)djela.

Tereti ga se da je u periodu od rujna prošle do 19. veljače ove godine, a sve kako bi zastrašio i zlostavljao svog sina (16), u pijanom stanju učestalo na njega vikao pogrdnim riječima, a jednom prilikom mu je strgnuo slušalice s glave i razbio ih. Od dječaka je tražio i da prenese drva bez zaštitnih rukavica, a kada je on to odbio, pijani je otac udario šakom u zid i raskrvario svoju ruku.

Situacija je kulminirala 19. veljače kada je vidno alkoholiziran na sred rive u Supetru počeo bez razloga nogama mlatiti svog psa samojeda. Nekoliko je puta udario nesretnu životinju koja je od boli zavijala i cviljela naočigled prolaznika koji su, pak, pozvali policiju.

Dječak je naknadno policiji potvrdio da se otac prema njemu nasilnički ponašao i da ga se strašno boji. Njegova majka, nevjenčana partnerica prijavljenog 45-godišnjaka, bila je na odmoru s prijateljicama na drugom kontinentu.

Dječak je zbrinut kod rodbine sa psom, a 45-godišnjak je završio iza rešetaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/Slobodna Dalmacija 22.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.