Now Reading:
Financial Times objavio sjajnu vijest: Krapinsko-zagorska županija šesta je među malim europskim regijama budućnosti
Full Article 2 minutes read

Financial Times objavio sjajnu vijest: Krapinsko-zagorska županija šesta je među malim europskim regijama budućnosti

Američki je Financial Times objavio fDi Intelligence ljestvicu europskih gradova i regija budućnosti 2024. godine, a na njoj su i dva hrvatska grada te jedna regija Krapinsko-zagorska županija!

Procijenjeno je čak 330 europskih gradova podijeljenih prema broju stanovnika u pet skupina – najveći, veliki, srednji, mali i mikro gradovi, kao i 141 europska regija podijeljena u tri skupine – velike, srednje i male regije, piše N1.

Mjesta su rangirana prema uspješnosti u pet potkategorija: gospodarski potencijal, otvorenost prema poslovanju, povezanost, ljudski kapital, životni stil, i isplativost. Tu je i dodatna kategorija – FDI strategija, koja gleda promicanje ulaganja. Ocjenjivački žiri je pregledao 117 prijava iz gradova i regija diljem Europe.

Tu su i hrvatski gradovi i KZŽ

Dva hrvatska grada te jedna regija na listi su gradova i regija budućnosti. Točnije, svoje mjesto u top 10 zauzeli su u jednoj od pet kategorija uspješnosti.

Tako je Zagreb zauzeo 10. mjesto u kategoriji isplativosti (cost effectiveness) među glavnim gradovima Europe. I sama Hrvatska je spomenuta, uz Litvu, kao jedna od zemalja s velikim rastom novih start-up kompanija, donosi N1.

Jastrebarsko se našlo na 10. mjestu mikro gradova u kategoriji strategija FDI koja gleda promicanje ulaganja.
U istoj kategoriji našla se i Krapinsko-zagorska županija koja je zauzela 6. mjesto među malim europskim regijama budućnosti, kao perspektivno mjesto za ulaganje.

Sjajan uspjeh o kojem ćemo dobiti više informacija u petak, na konferenciji za novinare koju je sazvao župan Željko Kolar.

sjever.hr/n1info.hr
22.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.