Now Reading:
Vatrogasnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije za financiranje djelatnosti dodijeljeno preko 180 tisuća eura
Full Article 3 minutes read

Vatrogasnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije za financiranje djelatnosti dodijeljeno preko 180 tisuća eura

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš u prostorijama Županijske uprave potpisali su ugovor o dodjeli financijskih sredstava za financiranje djelatnosti Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije vrijedan 180.590 eura.

U odnosu na prošlu godinu, sredstva su povećana za 32 tisuće eura, a njima će se uz osnovnu djelatnost Zajednice financirati nabava potrebne vatrogasne opreme te vozila.

Kako je istaknuo župan Koren, Županija u kontinuitetu prati djelatnost i potrebe Vatrogasne zajednice, a u proteklih pet godina ukupno je izdvojeno preko 712 tisuća eura. 

S ponosom možemo reći kako županijski sustav civilne zaštite  dobro funkcionira, a mi ulaganjem u opremu i ljudske kapacitete nastojimo održavati i svake godine taj sustav još više unaprijediti. Vatrogastvo je jedna od temeljnih sastavnica sustava koja se dokazala na najvišoj operativnoj i kvalitativnoj razini, kako i priliči jednoj od najvatrogasnijih županija u državi – naglasio je župan te posebno zahvalio na intervencijama tijekom poplava prošle godine koje su pogodile dio županije.

 – Vaš angažman i brojnost su pokazali kako se imamo na koga osloniti, u kratkom vremenu se okupio velik broj dobrovoljnih vatrogasaca koji su zajedno s ostalim žurnim službama bili danonoćno na terenu. Hvala vam na požrtvovnosti i profesionalnosti, Županija će nastaviti s ulaganjima u edukaciju i opremu kako bi standard i uvjeti rada vatrogasaca bili na najvišem nivou“, poručio je župan.

Zamjenik župana i načelnik Stožera Civilne zaštite Ratimir Ljubić se priključio čestitkama te istaknuo važnost sinergije svih sastavnica sustava.

– Drago nam je što odlično surađujete i kontinuirano pokazujete spremnost u obavljanju svih zadataka koji su pred vama. Uz operativne zadaće, pohvalno je što ulažete i u vlastitu edukaciju i usavršavanje, ali i edukaciju stanovništva čime preventivno djelujete – naglasio je Ljubić.

U ime svih vatrogaskinja i vatrogasaca s područja Koprivničko-križevačke županije zahvalu na podršci uputio je predsjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Darko Palaš.

Zapovjednik Zvonimir Habijan je također uputio zahvalu Županijskoj upravi te dodao kako je kroz proteklu godinu na našem području zabilježeno 626 različitih intervencija pri čemu treba istaknuti da u odnosu na 2022. godinu u kojem je bilo 128 požara otvorenog tipa, tijekom prošle godine zabilježeno 52 požara. Osvrnuo se i na prošlogodišnje poplave na kojima je bilo angažirano 1800 pripadnika DVD-ova čime se pokazala snaga sustava.

U planu je i nabava novih 11 vozila kroz programe Vatrogasne zajednice RH i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova koja bi trebala stići u idućih godinu do dvije dana – istaknuo je Habijan.

Župan je uz zahvalu na kraju dodao kako će sustav civilne zaštite biti i dodatno osnažen kroz projekt Centra zaštite i spašavanja, uključen i u Razvojni sporazum Sjever, a za koji je u tijeku izrada projektno-tehničke dokumentacije.   

Nakon potpisivanja ugovora, predsjednik Palaš i zapovjednik Habijan uručili su i zahvalnice Vatrogasne zajednice za sudjelovanje u obrani od poplava na području Koprivničko-križevačke županije u 2023. godini.

sjever.hr 21.022024.

Input your search keywords and press Enter.