Now Reading:
U drugoj polovici godine počinje dogradnja Dječjeg vrtića “Radost”. Gradonačelnik Bilić: Time ćemo završiti uređenje vrtića i poboljšati kvalitetu boravka djece
Full Article 2 minutes read

U drugoj polovici godine počinje dogradnja Dječjeg vrtića “Radost”. Gradonačelnik Bilić: Time ćemo završiti uređenje vrtića i poboljšati kvalitetu boravka djece

Dječji vrtić “Radost” u Ludbregu posljednjih je godina promijenio vizuru. Povećani su smještajni kapaciteti, ali je ujedno i povećana kvaliteta boravka djece u vrtiću.

U drugoj polovici ove godine očekuje se početak radova na dogradnji, rekonstrukciji i opremanju vrtića čime će se dodatno povećati kvaliteta boravka djece.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić rekao je kako je dječji vrtić prošao već na dva natječaja.

Građevinska dozvola je ishođena, ide objava javne nabave za izvođače radova tako da početak radova očekujemo u drugoj polovici godine. Time ćemo zapravo završiti uređenje vrtića i poboljšati kvalitetu boravka djece. Nećemo toliko učiniti na povećanju kapaciteta već jednostavno smo usmjereni na kvalitetu boravka djece – kazao je Bilić.

Gradu Ludbregu za taj su projekt odobrena bespovratna sredstva za dogradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u iznosu od 487.358 eura.

Mi smo još prije desetak godina započeli sa sanacijom i dogradnjom vrtića “Radost” i od tada se kontinuirano javljamo na natječaje. Prije nekoliko godina smo tako otvorili dodatan prostor kako bismo dobili više prostora za naše najmlađe sugrađane, a koji je ujedno i energetski osuvremenjen. No vremena se mijenjaju, standardi se mijenjaju i ni to više nije dovoljno – pojašnjava gradonačelnik Bilić.

U Gradu Ludbregu tako su započeli pripremu za još jednu dogradnju vrtića čime će vjeruju biti zaključena priča adaptacije vrtića Radost na postojećoj lokaciji.

Proširujemo vrtić i na zgradu političkih stranaka. Postojeći objekt, samu zgradu političkih stranaka, nažalost zbog njegovog stanja u unutrašnjosti moramo srušiti, ali na tom će dijelu nastati novi dio vrtića koji će biti povezan s dosadašnjom zgradom vrtića. Uredit će se i vrtićko dječje igralište kako bi bilo sigurno i funkcionalno za broj djece smještene u vrtiću – naglasio je ludbreški gradonačelnik i dodao kako će Grad Ludbreg i u narednom razdoblju biti podrška i privatnim vrtićima.

– Želimo da standard djece u vrtićima bude najbolji i da sve što smo dosad ulagali u dječje vrtiće rezultira najboljom mogućom pripremom djece za školsko obrazovanje. Za nas je važno da s ovom adaptacijom i uređenjem dječjeg vrtića omogućimo da taj obrazovni dio bude najbolji mogući – zaključio je gradonačelnik Bilić.

sjever.hr 21.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.