Now Reading:
Predstavom “Naših 50 let“, AKUD “Žensko kazalište“ Gornje Jesenje započelo obilježavanje 50 godina postojanja
Full Article 1 minutes read

Predstavom “Naših 50 let“, AKUD “Žensko kazalište“ Gornje Jesenje započelo obilježavanje 50 godina postojanja

Povodom Valentinova i 50. obljetnice aktivnog djelovanja, AKUD “Žensko kazalište” Gornje Jesenje prigodnom predstavom u nedjelju je započelo obilježavanje vrijednog jubileja.

Dvorana Doma kulture u Jesenju ovoga puta bila je premalena za sve posjetitelje od kojih su mnogi cijelu predstavu odstajali. Unatoč tome krcata dvorana bila je ispunjena smijehom i zajedničkom sinergijom izvođača i publike.

Ove godine jesejanski kazalištarci slave 50. godina kontinuiranog djelovanja i cilj je da godina bude bogata programima usmjerenim na kazališni amaterizam te će tijekom godine biti upriličeno više kazališnih predstava, a glavna proslava planirana je za listopad.  

Za ovaj jubilej uvježbana je predstava prigodnog naziva “Naših 50 let”i svojevrsni je presjek 50 godina izvođenja kazališnih predstava AKUD-a, a  prilagodila ju je i režirala Gordana Maligec. Posebnost ove predstave je  što se u njoj pojavljuje 15 glumaca amatera uz pratnju vokalno-instrumentalnog sastava, te je kao takva prilično zahtjevna s obzirom na broj glumaca koji se izmjenjuju na sceni.

Nakon premijere predstave  u Festivalskoj dvorani u Krapini i sada u Jesenju, u planu su i dogovorena gostovanja u domovini i inozemstvu.

sjever.hr 21.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.