Now Reading:
Napravili si laboratorij i opremu: U kućama u Velikom Trgovišću i Bistri uzgajali marihuanu  
Full Article 2 minutes read

Napravili si laboratorij i opremu: U kućama u Velikom Trgovišću i Bistri uzgajali marihuanu  

U utorak, 20. veljače, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske, na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu, izvršili su na tri lokacije pretrage obiteljskih kuća i osobnih automobila na području krapinsko-zagorske i zagrebačke županije.

Izvršenim pretragama policijski službenici pronašli su četiri indor šatora-laboratorija s umjetnom rasvjetom i ventilacijom, 22 stabljike konoplje, 1970,7 grama marihuane, 120 komada sjemenki konoplje, razna oprema za uzgoj marihuane, nekoliko tisuća eura i 23 komada puščanog streljiva.

Izvršenim pretragama u obiteljskoj kući na području Velikog Trgovišća, kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina, pronađen je laboratorij s tri indor šatora i kompletnom opremom (umjetna rasvjeta i ventilacija) za uzgoj konoplje u kojima je bilo zasađeno 17 biljaka marihuane. Također je pronađeno i 1944,2 grama marihuane, 120 komada sjemenki konoplje tipa, više komada razne opreme za potrebe uzgoja marihuane i nekoliko tisuća eura. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. i 6. Kaznenog zakona, 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Tijekom pretrage na području zagrebačke županije, odnosno Bistre, kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, pronađeno je  24 grama marihuane, indor šator s kompletnom opremom (umjetna rasvjeta i ventilacija) za uzgoj konoplje s pet zasađenih biljaka marihuane i nekoliko tisuća eura.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. i 6. Kaznenog zakona, protiv 30-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava.

Također je na području Bistre, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, pronađeno 2,5 grama marihuane i 23 komada puščanog streljiva, zbog čega će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana.

Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 20 tisuća eura, a opreme za uzgoj oko 10 tisuća eura.

FOTO: PU krapinsko-zagorska

sjever.hr 21.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.