Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija osigurala 34 tisuće eura za pružanje usluge dnevnog boravka u gradskim udrugama umirovljenika
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija osigurala 34 tisuće eura za pružanje usluge dnevnog boravka u gradskim udrugama umirovljenika

U prostorijama Županijske uprave koprivničko-križevačke  potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava za pružanje aktivnosti dnevnog boravka s gradskim udrugama umirovljenika.

Ugovore su potpisali župan Darko Koren  i predsjednik Udruge Matice umirovljenika Koprivnica Slavko Dedi, predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba Križevci Katica Vojta te predsjednik Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca Tomo Jozek.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo što će Županija s ukupno 34 tisuće eura podržati aktivnosti dnevnog boravka u gradskim udrugama umirovljenika naglasivši pritom kako se osiguranjem sredstava za ovu uslugu nastoji smanjiti potreba za smještajem izvan vlastite obitelji i pomoći u prevladavanju osjećaja izoliranosti te poboljšati kvaliteta života starijih osoba.

Pokazali smo da u kontinuitetu provodimo odgovornu socijalnu politiku na dobrobit naših starijih sugrađana. Podsjećam kako smo nedavno potpisali pet ugovora za financiranje usluge pomoć u kući ukupne vrijednosti 340 tisuća eura, da financiramo rad Doma za starije i nemoćne osobe godišnje s preko 851 tisuću eura decentraliziranih sredstava, uz to s preko 320 tisuća financiramo smještaj u privatne domove na našem, ali i izvan područja županije, a u tijeku je i natječaj za sufinanciranje programa udruga umirovljenika kojim je predviđeno 30.000 eura. U pripremi je i projekt Regionalnog centra za palijativnu medicinu i liječenje boli u sklopu Razvojnog sporazuma Sjever, dakle mnogo toga se radi u ovom sektoru, a sve kako bi stvorili još kvalitetnije životne uvjete i veću sigurnost za naše starije sugrađane – kazao je župan Koren te zahvalio predstavnicima udruga i Savjetu za osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije na kvalitetnoj suradnji.

Predsjednik Savjeta Željko Pintar zahvalio je Županiji na velikoj potpori te naglasio kako će i ovaj program, uz sve postojeće, donijeti velike blagodati u životu starijih i nemoćnih koji često pritisnuti raznim životnim poteškoćama radost pronalaze u zajedničkim druženjima.

Riječi zahvale su uputili i predsjednici udruga umirovljenika koji su istaknuli kako su dnevni boravci drugi, a često i jedini dom za brojne umirovljenike. Zahvalili su Županijskoj upravi na razumijevaju i prepoznavanju potreba starijih osoba.

sjever.hr 21.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.