Now Reading:
VELIKI USPJEH Zlatarbistričke mažoretkinje imaju čak 11 državnih prvakinja te državne viceprvakinje
Full Article 2 minutes read

VELIKI USPJEH Zlatarbistričke mažoretkinje imaju čak 11 državnih prvakinja te državne viceprvakinje

Zlatarbistričke mažoretkinje u subotu 17. veljače natjecale su se na 41. Državnom prvenstvu u Velikoj Gorici te su se u Zlatar Bistricu vratile kao jedanaestrostruke državne prvakinje, trostruke I. viceprvakinje i državne II. viceprvakinje.

Zlatarbistričke mažoretkinje dobile su i plaketu za doprinos u radu saveza te posebnu plaketu za izuzetan napredak i rezultate na međunarodnoj razini. Osim natjecateljskih koreografija, Zlatice su povodom 20. obljetnice SMPTH-a pripremile zajedničku koreografiju za revijalan dio natjecanja koju su otplesale po završetku natjecateljskog programa.

Natjecanje na kojem se natjecalo 23 tima i preko 700 natjecateljica s ukupno 325 otplesanih koreografija trajalo je cijeli dan. Zlatice su se natjecale s 19 koreografija te s njih 16 stajale na postolju.

Najmlađe Zlatice iz dječje formacije osvojile su dvije zlatne medalje u solo pompon i mini pompon kategoriji te srebrnu medalju u duo pompon kategoriji. Kadetkinje su osvojile medalje u svim kategorijama – dvije srebrne medalje u solo pompon i mini mix kategoriji te brončanu medalju u duo pompon kategoriji.

Juniorke su osvojile zlato i titule državnih prvakinja u svim kategorijama u kojima su se natjecale – solo pompon, solo twirling acrobatic baton, trio pompon, mini pompon i mini mix. Seniorke su bile zlatne u solo pompon, duo pompon, mini pompon i mini mix kategoriji te osvojile broncu u mini štap kategoriji.

Ovo su ujedno bile i kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Češkoj za kadetkinje, juniorke i seniorke te su se Zlatice kvalificirale s ukupno 13 koreografija.

Zlatice nastavljaju s pripremama za drugi dio kvalifikacija, 42. Državni turnir u Zadru, koji će se održati u travnju, a prije toga natjecat će se i na internacionalnom natjecanju Golden Heart u Petrinji u ožujku.

sjever.hr

20.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.