Now Reading:
U četvrtak u Krapini edukacija za učitelje i nastavnike, pod nazivom “FILMSKA PISMENOST – ispred i iza ekrana“
Full Article 1 minutes read

U četvrtak u Krapini edukacija za učitelje i nastavnike, pod nazivom “FILMSKA PISMENOST – ispred i iza ekrana“

U suorganizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra i Pučkog otvorenog učilišta Krapina, u četvrtak, 22. veljače od 10 do 16 sati će se održati edukacija za učitelje i nastavnike s područja Krapinsko-zagorske županije pod nazivom “FILMSKA PISMENOST – ispred i iza ekrana“.

Edukaciju će voditi Marina Gabelica s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje kolegije iz područja dječje književnosti i medija.

Sudionici će se na edukaciji upoznati s teorijskim uporištima o filmskoj pismenosti, dobiti praktične primjere aktivnosti za razvoj filmske pismenosti učenika mlađih i starijih razreda osnovne škole te smjernice razvoja filmske pismenosti u okviru nastavnog predmeta Hrvatski jezik.

Projektom filmske pismenosti Hrvatskog audiovizualnog centra obuhvaćene su sve djelatnosti centra kojima je namjera dugoročno unapređenje suradnje između audiovizualnog i odgojno-obrazovnog sektora u Republici Hrvatskoj, a s ciljem povećanja kvantitete i kvalitete nastave filma, odnosno s ciljem poticanja i promicanja filmske i audiovizualne pismenosti.

Filmska pismenost je sposobnost razumijevanja, analize i interpretacije filmskog jezika i specifičnih obilježja filma kao umjetnosti i medija, kinematografije kao kulturne, socijalne i komunikacijske činjenice te drugih pojmova i fenomena koji su predmet proučavanja filmološke znanosti općenito.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 20.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.