Now Reading:
Poštarica dobila otkaz jer je krivotvorila potpise i nije dostavila čak 580 pošiljki: sindikat je brani, a sud joj odredio kaznu
Full Article 2 minutes read

Poštarica dobila otkaz jer je krivotvorila potpise i nije dostavila čak 580 pošiljki: sindikat je brani, a sud joj odredio kaznu

Poštarica je dobila izvanredan otkaz jer nije na vrijeme uručivala pošiljke, a za neke preporučene je krivotvorila potpise kao da ih je uručila, piše Danica. Naime, poštaricu je Hrvatska pošta teretila da nije na vrijeme dostavila čak 580 običnih poštanskih pošiljaka i tri knjižene preporučene pošiljke za općinske sudove.

Za te preporučene pošiljke je „krivotvorila podatke o uručenju na način da je povratnice osobno potpisala umjesto primatelja, u sustavu sravnila i vratila pošiljatelju, a pošiljke nije uručila primateljima, već ih držala u radnom stolu”.

Otkazu koji joj je nakon interne kontrole uručila Hrvatska pošta usprotivili su se Radničko vijeće HP-a i Hrvatski sindikat pošte tvrdeći kako je riječ o nezakonitoj odluci jer to nije bila osobita povreda iz radnog odnosa.

U Radničkom vijeću HP-a upozoravaju da „radnica nije iz loše namjere počinila povrede koje joj se stavljaju na teret, niti je u cijelosti odgovorna za prekoračenje roka za uručenje spornih pošiljaka. To je prvenstveno posljedica lošeg upravljanja divizije pošte te je došlo do propusta u organizaciji rada od strane sektora dostave, zbog čega ne postoji isključiva odgovornost radnice”, ističu u Radničkom vijeću.

Na koncu je sve završilo na sudu, koji se baš i nije složio s tumačenjem Radničkog vijeća. Kad je riječ o preporučenim pošiljkama, poštarica se na sudu opravdavala da ima takav dogovor s korisnicima – da potpiše prijem umjesto njih. No, u HP-u su rekli da je to krivotvorenje potpisa, a i osim toga, ustanovili su da neke pošiljke nisu bile uručene po 15-ak dana.

Poštarica se također žalila na previše posla jer su joj u njezino područje za koje je bila zadužena dodali još neke ulice, pa nije stigla svu poštu uručiti na vrijeme.

No, sutkinja je ovih dana odbacila tužbu poštarice te potvrdila da je odluka HP-a o izvanrednom otkazu donesena zakonito. Poštarici je određeno i da HP-u podmiri 500 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna.

Foto: ilustracija
sjever.hr/danica.hr
20.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.