Now Reading:
DVD Donji Vidovec proslavio 140 godina, na svečanosti bila i načelnica Bojana Petrić
Full Article 3 minutes read

DVD Donji Vidovec proslavio 140 godina, na svečanosti bila i načelnica Bojana Petrić

U Domu kulture je održana 140. redovna godišnja skupština DVD-a Donji Vidovec.

Zapovjednik David Šarkanj rekao je kako su tijekom 2023. godine radili na području preventive, odazivali se na javne radne akcije kao i na one interne, vježbali operativu i imali intervencije.

Operativci DVD-a bili su i dio natjecateljskih ekipa koje su sudjelovale na Seniorskom vatrogasnom natjecanju s jednom muškom A ekipom u Donjem Vidovcu gdje su osvojili prvo mjesto, također s jednom muškom A ekipom na Županijskom vatrogasnom natjecanju u Palovcu gdje su bili 13. te na Vatrogasnom natjecanju s upotrebom podzemnih hidranata u Vratišincu s dvije muške A ekipe s kojima su osvojili 5. i 6. mjesto.

U protekloj godini imali su i dvije intervencije. Obje su bile tehničkog karaktera. U jednoj se radilo o srušenom orahu na ogradu i cestu kojeg su sanirali motornim pilama, a u drugoj se radilo o prometnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao jedan sumještanin.

 S operativnom jedinicom održali su 15 vježbi.

Zahvalio je i Općini Donji Vidovec na financijskoj potpori, kao i sumještanima u dijaspori Siniši Lovriću i Franji Babiću na angažmanu oko donacije vrijedne opreme iz postrojbe FF Anger.

Dodijeljene su i nagrade. Tako je Vatrogasna zajednica Međimurske županije izdala uvjerenje o osposobljavanju Filipu Petrić za specijalnost “Rad s aparatima za zaštitu dišnih organa ”, uvjerenje o usavršavanju za specijalnost Filipu Petriću i Vladimiru Kučanu za spašavanje pod tehničkim intervencijama.

Diplome su dodijeljene Vladimiru Kučanu, Franu Miseru, Petru Čukulicu, Ivanu Miseru o stjecanju zvanja vatrogasac, Mihaelu Mihalicu o stjecanju zvanja vatrogasac dočasnik, te Davidu Šarkanju o stjecanju zvanja vatrogasni časnik I. Klase.

Načelnica Bojana Petrić rekla je kako se Donji Vidovec može ponositi na svoje Dobrovoljno vatrogasno društvo.

– To su dečki na koje se uvijek možemo svi osloniti, bilo da je riječ o intervenciji ili pomoći oko održavanja neke manifestacije, redovno se nalaze kako bi održavali sastanke i vježbali. Osim natjecateljskih rezultata ostvaruju i dodatne edukacije kako bi bili što kompetentniji za ovaj poziv. Biti vatrogasac je humanitaran čin, ali i jako odgovoran – istaknula je načelnica Petrić i  dodala kako su radovi na dogradnji Vatrogasnog spremišta uz Vatrogasni dom koji je Općina prijavila na natječaj „LAG – Mura Drava” napokon krenuli. 

FOTO: Općina Donji Vidovec

sjever.hr 20.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.