Now Reading:
U Općini Zagorska Sela planiraju provedbu niza investicijskih, demografskih i razvojnih projekata
Full Article 2 minutes read

U Općini Zagorska Sela planiraju provedbu niza investicijskih, demografskih i razvojnih projekata

U ovoj godini, Općina Zagorska Sela priprema se i planira daljnju provedbu investicijskih i razvojnih projekata, uz redovno i pojačano održavanje komunalne infrastrukture, za što će u najvećem dijelu služiti sredstva iz Proračuna koji iznosi 1.555.000 eura.

Među krupnije investicije svakako spada rekonstrukcija nerazvrstane ceste Zagorska Sela – Brezakovec – Gornji Škrnik u planiranom iznosu od 700.000 eura, a tu je i izgradnja nove mrtvačnice na groblju u Zagorskim Selima, piše portal Načelnik.hr. Ukupni iznos planirane investicije u 2024. godini iznosi 50.000 eura, a realizirat će se sukladno sredstvima koja će se osigurati iz natječaja uz vlastita proračunska sredstva.

Nadalje, za sanaciju klizišta iz programa Hrvatskih voda u proračunu je predviđeno 50.000 eura.

U skupini najznačajnijih investicijskih zahvata je i projekt rekonstrukcije zgrade stare škole u zgradu dječjeg vrtića u Zagorskim Selima iz mehanizma za oporavak i otpornost EU apsolutno, za što je osigurani iznos sredstava 225.600 eura, dok su za uređenje dječjeg igrališta u Zagorskim Selima odobrena sredstva preko natječaja LAG-a „Zagorje-Sutla“ u iznosu od 70.000 eura.

Pojačano održavanje nerazvrstanih cesta Općinu će stajati 50.000 eura, a završetak uređenja objekta prve pučke škole u Zagorskim Selima planira se apliciranjem na natječaj Ministarstva kulture u iznosu15.000 eura. Uz to, tu je i tekuće održavanje nerazvrstanih cesta, javne rasvjete, javnih površina u iznosu 55.600 eura, ali i izgradnja javne rasvjete iznosa 7.500 eura, piše Načelnik.hr.

Općina Zagorska Sela u 2024. godini planira izdvojiti sredstva za financijsku podršku svojim mještanima sufinanciranjem dječjih vrtića u iznosu od 36.500 eura, sufinanciranjem nabave/izgradnje prve nekretnine u iznosu od 5.400 eura, a tu su i financiranje programa i projekata udruga iz područja sporta, kulture, pomoć studentima i učenicima uz prijevoz učenika srednjih škola te sredstva za vatrogastvo i civilnu zaštitu.

Kažimo i kako je Općina krajem prošle godine donijela i odluku o povećanju naknada za rođenje djeteta i to za prvo dijete 500 eura, za drugo 800 eura, a za treće, blizance i svako sljedeće dijete 1.000 eura.

sjever.hr/načelnik.hr
18.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.