Now Reading:
Sjajan uspjeh varaždinskog skladatelja Davora Bobića – jesmo li dobili balet koji će konkurirati Orašaru?
Full Article 1 minutes read

Sjajan uspjeh varaždinskog skladatelja Davora Bobića – jesmo li dobili balet koji će konkurirati Orašaru?

U osječkom HNK-u u petak je praizveden balet „Snježna kraljica“ varaždinskog autora Davora Bobića, napisan prema priči Hansa Christiana Andersena, a u režiji Svebora Sečaka te u koprodukciji osječkog i splitskog HNK-a.

U premijernoj izvedbi tog djela, velikom uspjehu Davora Bobića, varaždinskog uspješnog i nagrađivanog skladatelja te ravnatelja Varaždinskih baroknih večeri, uživali su uz brojnu publiku i čelnici Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnici Osijeka i Varaždina Ivan Radić i Neven Bosilj te zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

Gradonačelnik Bosilj uputio je Bobiću čestitku.

-Ljudi znaju da sam škrt na pohvalama, ali sad sam siguran da sam prisustvovao povijesnoj praizvedbi djela koje će se izvoditi ne samo u Hrvatskoj već i diljem svijeta dok bude čovječanstva. Hrvatska je dobila balet koji će u narednim godinama konkurirati sveprisutnom Orašaru – rekao je Bosilj.

Tu ocjenu potvrdio je i intendant osječkog HNK-a Vladimir Ham koji je izjavio kako je riječ o „maestralnom djelu”.

Do kraja ispunjeno gledalište osječkog HNK uživalo je u maestralnoj izvedbi pri čemu je do izražaja došla vrhunska baletna umjetnost umjetnika osječkog i splitskog HNK-a.

sjever.hr/varazdin.hr

Input your search keywords and press Enter.