Now Reading:
Župan Koren posjetio Viroexpo i podržao izlagače s područja Koprivničko-križevačke županije, stigli i premijer Plenković i ministar Habijan
Full Article 2 minutes read

Župan Koren posjetio Viroexpo i podržao izlagače s područja Koprivničko-križevačke županije, stigli i premijer Plenković i ministar Habijan

U petak je u Virovitici otvoren 27. Međunarodni sajam obrtništva, gospodarstva i poljoprivrede Viroexpo. Na sajmu svoje proizvode i usluge izlaže više od 500 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a među njima je i 18 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije.

Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, a sajam je službeno otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Otvorenju su uz domaćine, župana Igora Androvića i virovitičkog gradonačelnika Ivicu Kirina te direktora sajma Bojana Mijoka nazočili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnik u Hrvatskom saboru Josip Đakić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije koja je partner sajma, predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić, župani susjednih županija, saborski zastupnici, predstavnici gospodarskog i društveno-političkog života te brojni drugi uzvanici i gosti.

Predsjednik Vlade je na otvorenju čestitao organizatorima na kontinuitetu sajma koji pruža priliku brojnim izlagačima, a ujedno služi i kao pokretač razvoja gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u ovom dijelu Hrvatske. Župan Igor Andrović kazao je kako se Virovitičko-podravska županija može pohvaliti brojnim pozitivnim statističkim pokazateljima te je zahvalio Osječko-baranjskoj županiji na partnerstvu i Vladi RH na ukupnoj potpori, a izlagačima je poželio mnogo poslovnih uspjeha.

Nakon svečanog dijela otvorenja sajma župan Koren je zajedno s domaćinima iz Virovitičko-podravske županije te predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem i ministrima obišao prostore sajma i štandove izlagača Koprivničko-križevačke županije koji se sa svojim proizvodima predstavljaju na ovogodišnjem sajmu.

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija prijašnjih godina je bila i „Županija partner“ sajma te od samih početka organizira nastupe svojih poduzetnika i obrtnika na ovoj manifestaciji, u suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Koprivnica.

sjever.hr/kckzz.hr
17.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.