Now Reading:
Završen još jedan veliki projekt u Županijskoj bolnici Čakovec: bolnička ljekarna u novom ruhu nakon obnove
Full Article 2 minutes read

Završen još jedan veliki projekt u Županijskoj bolnici Čakovec: bolnička ljekarna u novom ruhu nakon obnove

U lipnju 2023. godine na Odjelu bolničke ljekarne došlo je do puknuća cijevi hidranta, što je izazvalo poplavu u svim prostorima ljekarne i dijelu ureda u Ravnateljstvu. Voda je uništila drveni pod i sav namještaj. No brzom intervencijom zbrinuti su svih lijekovi i potrošni materijal. Uvjeti rada nakon poplave bili su vrlo teški, što zahvaljujući djelatnicama ljekarne nije utjecalo na dostupnost lijekova i medicinskog materijala.

Nedugo nakon poplave pristupilo se djelomičnoj sanaciji prostora. Zamijenjen je drveni pod i izvedeni su soboslikarski radovi, da bi se barem malo ublažile posljedice poplave.

Zbog nezadovoljavajućih uvjeta rada, ravnatelj Igor Šegović u dogovoru s voditeljicom bolničke ljekarne Sanjom Stepan pokrenuo je proces traženja rješenja da bi bolnička ljekarna bila što prije i adekvatnije uređena. Zahvaljujući mnogim donatorima koji su prepoznali važnost bolničke ljekarne u funkcioniranju Bolnice, danas je na raspolaganju moderna i funkcionalna ljekarna na dobrobit svih, a posebno pacijenata.

– U drugoj fazi obnove zamijenjen je sav namještaj. Skladišni prostor potrošnog medicinskog materijala opremljen je metalnim policama što je značajno povećalo kapacitet čuvanja lijekova i potrošnog medicinskog materijala. Djelatnici bolničke ljekarne dobili su prostor koji im osigurava bolje uvjete rada i ugodnije obavljanje svakodnevnih zadataka – napominje ravnatelj Šegović.

Voditeljica bolničke ljekarne Sanja Stepan zahvaljuje se Upravi bolnice i ravnatelju na inicijativi i angažiranosti oko realizacije obnove prostora i namještaja.

– Želim se zahvaliti i svim našim donatorima koji su se uključili i donirali sredstva za obnovu bolničke ljekarne nakon poplave – dodala je Stepan, zahvalivši pritom i djelatnicima Bolnice koji su se uključili u ovaj ne tako mali projekt, ali i svojim kolegama iz bolničke ljekarne na strpljivosti i dodatnim naporima koje su uložili za vrijeme trajanja obnove te na taj način doprinijeli kontinuiranoj i nesmetanoj dostupnosti lijekova i potrošnog medicinskog materijala za sve pacijente čakovečke Bolnice.

– Iza nas je još jedan veliki projekt koji smo uspješno realizirali, a sve s ciljem da naš primarni zadatak, zbrinjavanje i liječenje pacijenata, nesmetano obavljamo. Često nam nepredvidive situacije poremete planove kada govorimo o investicija, ali zajedničkim naporima svih dionika našeg kolektiva uvijek se pronađu rješenja i obave zadaci na ponos i veselje svih nas, a posebno mene kao ravnatelja – zaključio je Šegović.

sjever.hr
16.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.