Now Reading:
„Vizionar godine” Nikola Vudrag spreman za ekskluzivnu izložbu u Veneciji, podržali ga gradonačelnik Bosilj i zamjenik Marković
Full Article 2 minutes read

„Vizionar godine” Nikola Vudrag spreman za ekskluzivnu izložbu u Veneciji, podržali ga gradonačelnik Bosilj i zamjenik Marković

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković posjetili su varaždinskog umjetnika Nikolu Vudraga u RezervArtu te mu čestitali na novom priznanju, Tportalovoj nagradi „Vizionar godine” u području kulture.

Uz pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijelu Vusić, voditeljicu Odsjeka za kulturu Luciju Dugandžić i direktoricu Turističke zajednice grada Varaždina Jelenu Toth, razgledali su nove Vudragove skulpture koje on priprema za nadolazeću veliku izložbu na Venecijanskom bijenalu, u organizaciji Europskog kulturnog centra u Palazzo Mora.

Skulpture Atlasa i Prometeja, prikazane kao ruke koje doživljavaju suprotstavljene sile, nose i fizička i simbolička značenja. U smislu fizike, skulpture predstavljaju dvije temeljne sile: guranje i povlačenje. Atlasova ruka pod pritiskom simbolizira silu guranja, dok Prometejeva ruka koja vuče lanac predstavlja silu povlačenja.

Gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika iskazali su podršku Nikoli Vudragu u novim projektima kojima u svijetu predstavlja ne samo grad Varaždin, već i Hrvatsku.

-Vudragovo ime i njegovi radovi od željeza poznati su u svjetskim galerijama, spominju ga najveći kolekcionari i ponosan sam što nastaju upravo u Varaždinu u rukama ovog mladog talentiranog Varaždinca. Priznanje „Vizionar godine” zaista je opravdano. Grad Varaždin bit će mu podrška u njegovom radu i veselimo se novoj izložbi u Veneciji – rekao je Bosilj.

sjever.hr
16.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.