Now Reading:
Policija upozorava: Nova ograničenja brzine na državnoj cesti D-35 Varaždin – Ivanec – Lepoglava
Full Article 2 minutes read

Policija upozorava: Nova ograničenja brzine na državnoj cesti D-35 Varaždin – Ivanec – Lepoglava

PU varaždinska priopćila je u petak da su Hrvatske ceste, na prijedlog Policijske uprave varaždinske, naručile i izradile reviziju ograničenja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila za dionicu državne ceste D-35 Varaždin – Ivanec – Lepoglava.

Sukladno navedenoj reviziji, s ciljem poboljšanja protočnosti prometa kao jednog od glavnih čimbenika cestovnog prometa, izmijenjeno je postojeće stanje prometne signalizacije na način da je na dionicama cesta u naselju na kojima to omogućuju tehnički i sigurnosni elementi, najveća dopuštena brzina kretanja podignuta s 50 na 60 km/h.

Vozač koji vozilom u naselju prekorači dopuštenu brzinu kretanja za više od 50 km/h od dopuštene brzine, može biti kažnjen novčanom kaznom do 2 650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, može mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određuje mu se šest negativnih prekršajnih bodova. Također i vozač koji iz nepotrebnih razloga vozi presporo, odnosno brzinom koja je manja od polovice najveće dopuštene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 30 eura.

-Ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju propise o brzinama kretanja vozila na navedenoj i svim drugim cestama jer time doprinose povoljnijoj razini sigurnosti u prometu i smanjenju broja stradavanja osoba u prometnim nesrećama – poručili su iz PU varaždinske.

sjever.hr
16.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.