Now Reading:
Nogometaši Varaždina u nedjelju gostuju kod Dinama, trener Šafarić poručuje: „Derbi je prilika da se pokažemo u najboljem svijetlu”
Full Article 3 minutes read

Nogometaši Varaždina u nedjelju gostuju kod Dinama, trener Šafarić poručuje: „Derbi je prilika da se pokažemo u najboljem svijetlu”

Nogometaše Varaždina u nedjelju od 17:10 očekuje gostovanje u Zagrebu protiv Dinama. Riječ je o susretu 23. kola SuperSport HNL-a, na koje Varaždinci odlaze ohrabreni prošlotjednom pobjedom protiv Rudeša (1:0).

Ipak, svjesni su da ih čeka teška utakmica protiv momčadi koja si u borbi za naslov prvaka više ne može dopustiti kiks. Dinamo iza sebe ima i pobjedu u Konferencijskoj ligi, ostvarenu u četvrtak na gostovanju u Španjolskoj protiv Betisa (1:0).

Podigli smo se fizički i psihički te polako dolazimo u stanje kakvo priželjkujemo. Atmosfera u svlačionici je odlična i mislim da ćemo spremni dočekati utakmicu s Dinamom. Igrači su svjesni da je pred njima prilika da u derbiju kola nastupe pred velikim brojem ljudi na tribinama i da se pokažu u najboljem mogućem svijetlu. Dat ćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu – rekao je u najavi susreta trener Varaždina Nikola Šafarić, dodavši da su svi igrači u kadru spremni i da nema većih problema s ozljedama.

Momčadi Varaždina od ovoga tjedna pridružio se i napadač Marko Dabro. Igrač koji je s nogometom započeo u Cibaliji, a u karijeri je još igrao za Fiorentinu U19, Goricu, Bravo, Bijelo Brdo, Lokomotivu Zagreb, Peking Guoan, Rigu i Rigu II. U dosadašnjih 220 utakmica postigao je 81 pogodak.

Mislim da sam sada malo iskusniji i spremniji. Smatram da u ovim zahtjevima HNL-a mogu parirati jako dobro tako da i od sebe očekujem puno, a mislim da je i ekipa dovoljno kvalitetna tako da nema brige – poručio je Dabro, koji nije mnogo dvojio oko dolaska u Varaždin.

– Bila je to vjerojatno najkonkretnija ponuda. Također, osjetio sam da bi se mogao dobro uklopiti u ekipu, grad i općenito novu sredinu, tako da sam izabrao Varaždin kao svoju novu profesionalnu destinaciju.

I trener Šafarić je zadovoljan njegovim dolaskom.

– Dobili smo kvalitetnog igrača koji se, kao i ostali novopridošlo, samo još treba prilagodili na novu sredinu. Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da tako bude što skorije. Neće mu trebati puno da uhvati ritam treninga i utakmica, tako da smatram da će nam biti od velike pomoći – zaključio je Šafarić.

Varaždin se nakon 22. kola nalazi na 8. mjestu s 25 bodova, ali i s utakmicom manje i to također protiv Dinama. Iza Varaždina u poretku su samo Istra 1961 (21 bod) i Rudeš (4). Isto tako treba istaknuti da 4. mjesto na kojem je Osijek, Varaždincima „bježi” svega šest bodova.

Foto: NK Varaždin
rp/sjever.hr
16.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.