Now Reading:
JU Zagorje Zeleno: Prijavite lokacije odbačenog otpada!
Full Article 2 minutes read

JU Zagorje Zeleno: Prijavite lokacije odbačenog otpada!

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja izradilo je sustav evidencije lokacija odbačenog otpada (ELOO). Osim što je prvenstveno namijenjen komunalnim redarima za unos, obradu i pregled lokacija odbačenog otpada, dostupan je i široj javnosti.

Od sada možete obavijestiti komunalne redare o lokacijama odbačenog otpada i doprinijeti ekološkoj očuvanosti lokalne zajednice. Odbačeni otpad možete prijaviti na stranici ELOO ili linku https://eloo.haop.hr/public/

Nakon prijave, komunalni redari zaduženi za lokaciju na kojoj je otpad prijavljen, dobivaju obavijest kako bi mogli obraditi prijavu. Više o načinu prijave lokacije odbačenog otpada može se pronaći u Info letku ELOO.

Kako građani mogu prijaviti otpad?

Koraci za prijavu otpada su:

  • Posjetiti stranicu https://eloo.haop.hr/public/
  • Kliknuti na Prijavite otpad
  • Odabrati Županiju, Grad ili Općinu te opisati lokaciju i vrstu otpada
  • Priložiti fotografiju odbačenog otpada
  • Kliknuti na „Pošalji prijavu“

Aplikacija je dostupna široj javnosti, a osnovni ciljevi su lokalnim samoupravama i njihovim komunalnim redarima omogućiti ispunjavanje propisanih obveza vođenja evidencije o lokacijama odbačenog otpada, građanima omogućiti prijavu odbačenog otpada, zadovoljiti potrebu informiranja javnosti, a ponajviše čišći i zdraviji okoliš. Korištenje navedene aplikacije svakako doprinosi i podizanju svijesti građana o njihovoj ulozi u stvaranju otpada i odgovornom postupanju s otpadom. Informacijski sustav ELOO omogućuje izvršenje obaveza propisanih člankom 36. Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Izvor: https://eloo.haop.hr/public/

Tekst: Javna ustanova Zagorje zeleno

Input your search keywords and press Enter.