Now Reading:
HDZ Grada Varaždina: “Umjesto 40, zahvaljujući Vladi RH osiguran iznos od 100 posto za sanaciju baliranog otpada”
Full Article 2 minutes read

HDZ Grada Varaždina: “Umjesto 40, zahvaljujući Vladi RH osiguran iznos od 100 posto za sanaciju baliranog otpada”

Zahvaljujući odluci Vlade Republike Hrvatske od 16. studenog prošle godine, dugogodišnji problem koji je gotovo dva desetljeća opterećivao grad Varaždin i sve građane konačno je riješen, ističe se u priopćenju varaždinskog HDZ-a, kojeg prenosimo u cijelosti.

“Podsjećamo, tog je dana Vlada na čelu s premijer om Andrejem Plenkovićem donijela odluku da će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirati sanaciju baliranog otpada u 100-postotnom iznosu, a to je nešto više od 29 milijuna eura, za što je nedavno u Varaždinu i potpisan ugovor.

Podsjećamo i kako je potpisom na taj ugovor, zahvaljujući upravo toj odluci Vlade, umjesto 40 posto, koliko je tražio gradonačelnik, osiguran 100-postotni iznos za rješavanje problema varaždinskog baliranog otpada.

Nevjerojatna je izjava gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja o toj odluci, budući da se samo dva tjedna prije odluke “žalio” i “cmizdrio” u medijima da se ništa ne događa. Podsjećamo javnost da je rješavanje problema baliranog otpada počelo na sastanku s tadašnjim ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem u Županijskoj palači, kojeg je organizirao župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i upravo je tada naglašeno da Vlada RH-a i premijer Plenković stoje iza svojih riječi danih na svečanoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije i da će pomoći Gradu te umjesto 40 posto zbrinjavanje bala financirati u 100-postotnom iznosu.

Stoga, a s obzirom da je gradonačelniku teško reći hvala, u njegovo ime zahvaljujemo Vladi i premijeru Plenkoviću na svemu poduzetom i odrađenom. Kada se za 18 mjeseci to područje sanira, grad Varaždin će dobiti jednu novu vrijednost, budući da će se to područje, koje je već sada namijenjeno u svrhu poduzetničke zone, moći prodati zainteresiranim poduzetnicima za izgradnju njihovih poslovnih hala, prostora, odnosno skladišta i na taj način omogućiti zapošljavanje naših sugrađana.

S druge strane, činjenicom da je Vlada osiguranjem 100-postotnog iznosa uštedjela Gradu Varaždinu milijune eura u proračunu, još jednom ističemo da ne prihvaćamo poskupljenja kojima su gradonačelnik Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković kaznili Varaždince zahvaljujući SDP-ovoj većini u Gradskom vijeću.

HDZ Grada Varaždin ističe kako su u potpunosti neopravdana poskupljenja, od cijene odvoza smeća, povećanja komunalne naknade, do povećanja cijene vrtića koje su građanima donijeli Bosilj i SDP”, piše u priopćenju.

sjever.hr
16.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.