Now Reading:
Župan Posavec ugostio i čestitao viceprvaku Europe i najboljem junioru sviejta Svenu Strahiji
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec ugostio i čestitao viceprvaku Europe i najboljem junioru sviejta Svenu Strahiji

U Gruziji, na nedavnom Europskom prvenstvu u karateu, član Karate kluba Globus Čakovec-Mala Subotica Sven Strahija postao je viceprvak Europe, te je župan Međimurske županije priredio prijem za uspješnog mladog sportaša.

Uz Svena, na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i U21, pod hrvatskom zastavom su se natjecale i članice KK-a Globus Čakovec-mala Subotica Aida Trstanjak i Laura Strahija koja je osvojila odlično peto mjesto. Troje mladih karatista, koji su prisustvovali današnjem prijemu, uspješni su i učenici Srednje škole Čakovec.

Sven Strahija sada je prvi na svjetskoj ljestvici juniora u karateu, a na prijemu je svjedočio je i o psihološki zahtjevnom trenutku polufinala u kojem se nadmetao s karatistom iz Turske, prvoplasiranim na svjetskoj ljestvici. Sven je, uz sportsku vještinu i utreniranost, uspio ostati fokusiran na cilj, te sigurnim i borbenim nastupom osigurati plasman u finale, istaknuo je njegov trener i izbornik nacionalne reprezentacije Dejan Slukić, te najavio sljedeća velika natjecanja i izazove koji do kraja godine čekaju mlade sportaše.

Sven je ranije osvojio europsku broncu u svojoj kategoriji, a o kolikom je sportskom potencijalu riječ, dokazao je novim odličjem, srebrom iz Gruzije.

U Gruziji su, u katama, hrvatske boje branile i članice Karate centra Šenkovec – Bella Mikulić, Lorena Mihalković, Ana Bađun i Lara Jurčević – koje trenira Tihomir Grgić.

Župan Matija Posavec čestitao je mladim sportašicama na svim dosadašnjim dosezima, osobito Svenu Strahiji na novom, velikom uspjehu, naglasivši da igraju važnu motivacijsku ulogu u međimurskoj zajednici.

– Vaša predanost ciljevima i upornost najvrjednije su vrline i preduvjeti za postizanje uspjeha na svim poljima života. Važna ste motivacija svojim vršnjacima, ali i svima nama, pokazujući kako posvećenost ruši sve prepreke – poručio je župan.

sjever.hr

15.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.