Now Reading:
Zboraši i tamburaši KUD-a Mihovljan uveličali svetkovinu blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu
Full Article 1 minutes read

Zboraši i tamburaši KUD-a Mihovljan uveličali svetkovinu blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu

Svetkovinu svog zaštitnika – blaženog Alojzija Stepinca – Hrvatska katolička župa u Salzburgu slavila je uz posebne goste iz Međimurja.

Liturgijsko pjevanje predvodio je zbor i tamburaški sastav Kulturno-umjetničkog društva Mihovljan predvođeni predsjednikom Predragom Kočilom i voditeljicom zbora Julijanom Kočila.

Misnom slavlju u crkvi sv. Andrije prethodila je procesija u kojoj je sudjelovalo više od 50 članova kulturno-umjetničkih društava koje okupljaju Hrvate iz salzburške pokrajine.

Misno slavlje predvodio je Ante Sorić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije u koncelebraciji s generalnim vikarom Nadbiskupije Salzburg Rolandom Rasserom, fra Vjekoslavom Lazićem, upraviteljem Hrvatske katoličke misije u Linzu i predstavnikom svih dušobrižnika za Hrvate u Austriji, te fra Zlatko Špehar i p. Aleksa Palavrić.

U svojoj propovijedi, generalni vikar Zadarske nadbiskupije Ante Sorić govorio je o blaženiku Stepincu, ističući njegovu vjernost Katoličkoj Crkvi.

Okupljenim vjernicima obratio se i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Daniel Glunčić te istaknuo da je hrvatski jezik postao izborni predmet u svim školama u Saveznoj državi Steiermark.

Važnost njegovanja materinjeg jezika, kao okosnice identiteta, okupljenim Hrvatima istaknuo je i fra Vjekoslav Lazić.

foto: medjimurska-zupanija.hr/KUD Mihovljan
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
15.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.