Now Reading:
Završnica 21. Recitala ljubavne poezije “Željka Boc“: Prvu nagradu osvojila Irena Stanić Rašin za pjesmu ”U ljubavi i u smrti” – sonetni vijenac
Full Article 2 minutes read

Završnica 21. Recitala ljubavne poezije “Željka Boc“: Prvu nagradu osvojila Irena Stanić Rašin za pjesmu ”U ljubavi i u smrti” – sonetni vijenac

Na Valentinovo, u organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica održana je završnica 21. Recitala ljubavne poezije ”Željka Boc”.

Stručni sud ove je godine djelovao u sastavu Zrinka Jelaska, Vesna Svaguša, Nada Babić i Enes Kišević. Uz tri nagrade odlučio je dodijeliti i tri pohvale. Treću pohvalu dobila je Grozdana Drašković iz Huma na Sutli za pjesmu ”Kao voda”, drugu Ljiljana Lukačević  iz Ivanca za pjesmu ”Moja šutnja”, a prvu Aljoša Đugum iz Zagreba za pjesmu ”Cvijet u njedrima zime”.

Treću nagradu dobila je Petra Friščić iz Marije Bistrice za pjesmu ”Stara pjesma”, drugu Nikola Kuzmičić iz Zagreba, za pjesmu ”Inkognito”, a prvu Irena Stanić Rašin iz Zagreba, ali s trenutnom adresom u Bostonu za pjesmu u ”U ljubavi i u smrti” – sonetni vijenac. Vjenčić Željke Boc dobila je Grozdana Drašković iz Huma na Sutli, a Vjenčić publike, koji dobiva autorica pjesme s najviše lajkova na Facebook stranici Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, Vlatka Bošnjak iz Bregane za pjesmu ”Sjedinjenje”.

Nagradu publike osvojila je Anica Lukina iz Donje Stubice s pjesmom ”Mačja ljubavna”. Interpretatori su bili Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a glazbeni gosti Lea Mraz i Ivan Habazin.

Recital su u ime pokrovitelja pozdravili izaslanik župana KZŽ-e Željka Kolara savjetnik za odnose s javnošću i protokol KZŽ-e Damir Galoić i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

FOTO: RMB

sjever.hr 15.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.