Now Reading:
Užas u dječjem vrtiću u Kravarskom: Dijete progutalo sredstvo za čišćenje, završilo je u bolnici
Full Article 2 minutes read

Užas u dječjem vrtiću u Kravarskom: Dijete progutalo sredstvo za čišćenje, završilo je u bolnici

Dijete staro godinu i sedam mjeseci završilo je u bolnici s oštećenjem sluznice nakon što je u srijedu u dječjem vrtiću u Kravarskom progutalo sredstvo za čišćenje, piše Dnevnik.

Sreća u nesreći je da dijete, kako doznaju, dobro i da, prema svemu sudeći, neće imati trajnih posljedica.

O samom događaju je pojasnila potresena osnivačica vrtića s više područnih objekata Karmen Pavlic.

– Sve nas je dosta pogodila ova situacija jer je ipak riječ o djeci. Čistačica nije postupila po pravilima struke, nakon što je sredstvima za čišćenje tretirala površine nije ih dobro obrisala i isprala sredstvo. Dijete je ručicama dotaknulo površinu i stavilo ih u usta. Počelo je vriskati i plakati te je odgojiteljica primijetila crvenilo. Odmah je djetetu isprala usta vodom, priskočili su i drugi djelatnici te smo obavijestili roditelje – rekla Pavlic.

Dijete je hitno prevezeno u bolnicu, gdje su utvrdili da nije bilo životno ugroženo te da ima površinske ozljede.

Pavlic je dodala da čistačica nije ni trebala čistiti dok su djeca tamo te da je ona to dobro znala, te da sličan incident ne pamti u 43 godine koliko radi u predškolskom odgoju.

– Preko 20 godina vodim vlastiti vrtić, sigurnost i dobrobit djece uvijek nam je bila na prvom mjestu i upravo zbog toga ulažemo u edukaciju naših djelatnika. U kontaktu smo s roditeljima djeteta, sreća u nesreći je da je riječ o površinskim ozljedama, a što će dalje biti s našom djelatnicom tek ćemo vidjeti. Riječ je o teškoj povredi radne dužnosti i vezano uz to u kontaktu smo s odvjetnicima  – naglašava Pavlic.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/dnevnik.hr 15.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.