Now Reading:
Robert Jarni razriješen je dužnosti izbornika hrvatske U-17 reprezentacije
Full Article 3 minutes read

Robert Jarni razriješen je dužnosti izbornika hrvatske U-17 reprezentacije

Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razriješen je dužnosti izbornika hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima, piše na službenoj stranici HNS-a.

Svoju odluku Hrvatski nogometni savez objasnio je u priopćenju, kojeg prenosimo u cijelosti.

‘‘Nakon što je provjerena autentičnost izjave Roberta Jarnija kako će navijati za Betis u susretu protiv hrvatskog predstavnika Dinama u Uefinim natjecanjima, Izvršni odbor HNS-a donio je jednoglasnu odluku kako Jarni ne može ostati izbornikom hrvatske kadetske reprezentacije.

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša – uključujući reprezentativce – da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Europi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. HNS smatra da to šalje iznimno lošu poruku, a posebno prema igračima unutar reprezentacije, među kojima ima i nogometaša iz kluba protiv kojeg navija njihov vlastiti izbornik.

HNS se ne miješa u nogometnu viziju bilo kojeg izbornika, no promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.

Savez ima veliko poštovanje prema svemu što je Robert Jarni dao hrvatskoj reprezentaciji te je stoga već drugi puta dobio priliku voditi hrvatsku reprezentaciju mlađih uzrasta.

Nažalost, u ovoj prigodi prešao je granicu na stranu koju Savez smatra nedopustivom jer izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji. Hrvatski nogometni savez u najkraćem će roku imenovati novog izbornika hrvatske U-17 reprezentacije”, piše u priopćenju.

Za komentar smo nazvali i Nenada Horvatića, člana Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednika Županijskog nogometnog saveza Varaždin.

– Izbornik bilo koje selekcije hrvatske reprezentacije mora ujedinjavati, a ne svojim postupcima i izjavama razjedinjavati. Možete vidjeti da je odluka Izvršnog odbora HNS-a bila jednoglasna, dakle svi dijelimo isto mišljenje da je Robert Jarni pogriješio i zbog toga ne može više biti na funkciji izbornika – prokomentirao je Horvatić.

Podsjetimo, Robert Jarni je u razgovoru za Vačernji list izjavio: „Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu.”

Njegove riječi zasmetale su dijelu javnosti, posebno dinamovcima. Najizravniji u komentaru bio je Bruno Petković upravo na konferenciji za novinare uoči Dinamovog ogleda protiv Betisa.

– Ako je to istina, ja mislim da ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, trebaju navijat za hrvatski klub. Tako da poručujem Robertu da je klaun. Slobodno to napišite! Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun – rekao je Petković.

Foto: Drago Sopta/HNS
sjever.hr
15.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.