Now Reading:
Ivanečki branitelji županu Stričaku i pročelnici Skoko uručili zahvalnice: Hvala vam na potpori u uređenju Memorijalnog centra Domovinskog rata
Full Article 3 minutes read

Ivanečki branitelji županu Stričaku i pročelnici Skoko uručili zahvalnice: Hvala vam na potpori u uređenju Memorijalnog centra Domovinskog rata

Župan Anđelko Stričak priredio je prijem za izaslanstvo ivanečkih braniteljskih udruga HVIDR-a Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec.

Teme razgovora bile su stručna predavanja koja u školama Varaždinke županije sa svojim suradnicima provode timovi Ivanec i Maruševec UDVDR Podružnice Varaždinske županije te Memorijalni centar Domovinskog rata Ivanec.

Župan je upoznat s činjenicom da su spomenuti timovi u prošloj školskoj godini održali 18 predavanja u više škola Varaždinske županije, nazočilo im je oko 800 djece, njihovih učitelja, profesora, ravnatelja i drugog školskog osoblja, a najvećem, onom u Kinu Ivanec, nazočilo je stotinjak djece, dok ih je 30-ak sudhelovalo videopozivom putem platforme ZOOM.

Program je nastavljen i u ovoj godini, a tijekom siječnja održano je nekoliko predavanja.

I u Memorijalnom centru Domovinskog rata Ivanec održavaju se edukativne radionice, a poseban program radi se s učenicama Centra izvrsnosti Varaždinske županije koje su Memorijalni centar odabrale za svoj Završni rad.

Ivanečko izaslanstvo upoznalo je župana i pročelnicu kako za Centar vlada odličan interes te ga je dosad razgledalo oko 800 posjetitelja, od čega više od 300 u nedavnoj Noći muzeja, što je dokaz da je nešto takvo bilo potrebno Ivancu.

Posjetitelji na fotografijama prepoznaju svoju rodbinu, očeve, djedove, susjede, prijatelje, a kroz njegov sadržaj neki se prisjećaju, a neki upoznaju, s velikom ulogom šireg ivanečkog kraja u obrambenom Domovinskom ratu. Posjećuju ga djeca i odrasli, pojedinci i grupe različitih struktura društva, od učenika, prosvjetnih djelatnika, sportaša, planinara, gospodarstvenika, do članova braniteljskih i drugih udruga civilnog društva.

Posjet je ujedno iskorišten da se županu Anđelku Stričaku i pročelnici Renati Skoko uruče zahvalnice.

-Mi imamo običaj zahvaliti se i pojedincima koji su, kroz institucije u kojima rade i djeluju, dali poseban doprinos u uređenje Centra, kojega smo uredili svojim radom te nemjerljivom pomoći naših donatora, sponzora i podupiratelja. Hvala što ste uvijek, kad god smo vam se obratili, našli vremena za nas, popričali, primili nas na razgovor, pojasnili ono što nas je zanimalo. Hvala vam na potpori tijekom cijelog, višemjesečnog procesa uređenja. Ovo je skroman izraz zahvalnosti za sve to – kazali su predstavnici UDVDR i HVIDR-e Ivanec.

-Mnogo mi znači što je zahvalnica došla od mojih suboraca. Zadovoljstvo mi je što ste uspjeli u tom velikom projektu jer je to ne samo za braniteljske udruge, već i za sam grad Ivanec i okolicu, velika i važna stvar. Domovinski rat je temelj Hrvatske i to se nikada ne smije zaboraviti, a Centar u Ivancu mjesto je gdje se čuva njegov dignitet i promiče njegov značaj. Drago mi je čuti da je takav interes, a posebno što se u njemu održavaju edukativne radionice. Prenošenje istine o Domovinskom ratu na najmlađe jedna od najvažnijih zadaća nas koji smo prošli Domovinski rat i u tome ćete imati potporu i Varaždinske županije i mene osobno – kazao je župan Stričak.

-Ugodno ste me iznenadili ovom zahvalnicom, tako da ne znam što bih posebno rekla, osim jedno veliko hvala. Samo sam radila svoj posao i drago mi je što sam bila u prilici pomoći vam u jednom tako zahtjevnom projektu – dodala je pročelnica Skoko.

sjever.hr
15.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.