Now Reading:
Barakude protiv Francuske love finale Svjetskog prvenstva
Full Article 2 minutes read

Barakude protiv Francuske love finale Svjetskog prvenstva

Hrvatski vaterpolisti stigli su nadomak finala Svjetskog prvenstva koje se igra u Dohi. U polufinalnoj utakmici koja se igra danas od 15:30, hrvatske reprezentativce očekuje ogled protiv Francuske. Francuzi su u četvrtfinalu iznenađujuće izbacili favoriziranu Mađarsku, aktualne svjetske prvake.

Francuzima će današnja utakmica biti prvo polufinale nekog svjetskog prvenstva. Zanimljivo, Barakude s ovom reprezentacijom nikada nisu igrale na smotri najboljih svjetskih momčadi. Ukupno su međusobno odigrali 22 službene utakmice, a Hrvatska ima čak 21 pobjedu. Jedini poraz Francuzi su nanijeli na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, u posljednjem kolu igre po skupinama rezultatom 9:8.

Iako se sugerira da hrvatski vaterpolisti ne bi trebali imati pretežak posao izboriti finale i borbu za zlatno odličje, izbornik Ivica Tucak smiruje strasti.

Nema govora o načinu razmišljanja „lako ćemo”, niti sam ja ikada tako razmišljao. Ja prema svakom suparniku imam sportski respekt. Jer, bit ću tako slobodan, mislim da samo glup sportaš može podcijeniti suparnika jer time podcjenjuješ i svoj rad. Ne dolazi u obzir, a pogotovo ne u polufinalu Svjetskog prvenstva i protiv suparnika koji se zove Francuska. Svi smo svjesni toga. Znamo da igramo odličan vaterpolo, da imamo vjeru u sebe. Mi nismo pobijedili Francusku i nećemo je pobijediti sve dok to ne učinimo do 32. minute – poručuje izbornik Tucak, dodavši da je dobro snimljena igra protivnika i zna se odakle prijeti najveća opasnost.

Francuska ima jednog od najboljih igrača na svijetu, Thomasa Vernouxa. „Izbušio” je sve suparnike ovdje i njega je nemoguće čuvati jedan na jedan. Da ne spominjem Bodegasa koji je prije 10-ak godina kada je Italija postizala vrhunske rezultate, baš on bio njihov prvi centar. Zatim Crousillat desno, Bouet lijevo, Fontani na golu… To je sjajna reprezentacija – naglasio je Tucak, ali i odlučno poručio.

– Došli smo korak do raja i stvarno ćemo napravit sve da učinimo i taj posljednji korak.

Izravni prijenos polufinalnog susreta protiv Francuske može se gledati na HRT 2.

Foto: HVS/Giorgio Scala/DBM
sjever.hr/hvs.hr
15.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.