Now Reading:
Humanitarna udruga „Šegrtsko srce“ obilježila 10. godišnjicu djelovanja, svečanost uveličao i zamjenik župana Ratimir Ljubić
Full Article 1 minutes read

Humanitarna udruga „Šegrtsko srce“ obilježila 10. godišnjicu djelovanja, svečanost uveličao i zamjenik župana Ratimir Ljubić

U prostorijama Obrtničke škole Koprivnica u srijedu je obilježena 10. godišnjicu djelovanja Humanitarne udruge „Šegrtsko srce“, a svečanost je uveličao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je prije deset godina kao ravnatelj koprivničke Obrtničke škole, zajedno s profesorima prepoznao potrebu da se svim učenicima pruže jednaki materijalni uvjeti za učenje i pohađanje nastave te je na tim temeljima osnovao „Šegrtsko srce“.

Prikupljanjem sredstava od profesora i donatora učenicima slabijeg imovinskog stanja pruža se pomoć na brojne načine te im se omogućava veća kvaliteta školovanja i života općenito. U proteklih 10 godina Udruga je zbrinula više od 700 učenika te se prikupilo i podijelilo oko dva milijuna kuna, a aktivnosti se nastavljaju i dalje.

Sredstva se usmjerava u kupovinu školske i radne opreme, sanitarne iskaznice i liječničke preglede te maturalne večeri, izlete, maturalna putovanja, dakle sve što je potrebno za normalno školovanje, naglasio je predsjednik Udruge Tomislav Terstenjak.

Obilježavanju desetog rođendana Udruge, prisustvovali su i profesori Obrtničke škole i ravnatelj Zlatko Martić te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž sa pročelnikom Darijom Jembrekom.

sjever.hr

14.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.