Now Reading:
Bliže se kraju radovi na sanaciji još jednog klizišta u Općini Bednja – Vlada osigurala 430 tisuća eura za sanaciju nakon potresa
Full Article 2 minutes read

Bliže se kraju radovi na sanaciji još jednog klizišta u Općini Bednja – Vlada osigurala 430 tisuća eura za sanaciju nakon potresa

Načelnik općine Bednja Damir Poljak i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak obišli su u utorak, 13. veljače, radove na klizištu na županijskoj cesti u zaseoku Pavlineki u općini Bednja.

Riječ je o cesti koja je nakon potresa oštećena do tih mjera da je ugrozila i stambene i gospodarske objekte. Kako je istaknuo načelnik Poljak, zahvaljujući Vladi RH, nakon provedenog postupka javne nabave odlukom je osigurano 430 tisuća eura za sanaciju stradalog područja.

–Radovima bi se spojio zaseok Pavlineki sa samom granicom, tako da ćemo onda biti povezani asfaltom s Republikom Slovenijom. To je prva cesta koja će općinu Bednja, osim one glavne dionice županijske ceste, povezati sa susjednom zemljom, pa će stanovnici Jamna i Cvetlina kroz ovaj nekadašnji granični granični prijelaz moći prelaziti u Republiku Sloveniju – rekao je Poljak i dodao građevinski radovi dobro napreduju te da bi tijekom mjesec i pol do dva trebali biti završeni.

Varaždinski župan Anđelko Stričak tom je prilikom kazao da je trenutno otvoreno 10-ak gradilišta na državnim, županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama. Osim sanacije spomenutog, radi se i na sanaciji drugih klizišta, izgradnji ili uređenju rotora, pješačkih staza te presvlačenju cesta novim slojem.

–Sve te investicije imaju za cilj osigurati što bolju protočnost, sigurnost prometa, ali i uljepšati taj dio naselja gdje se investicije provode – rekao je župan Stričak.

Obilasku radova nazočili su i član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Bednja Vladimir Kramarić, ravnatelj i pomoćnik ravnatelja ŽUC-a Tomislav Osonjački i Krunoslav Lukačić te županijski pročelnici Mario Sambolec i Darko Majhen.

sjever.hr
14.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.